To je to što me zanima!

Tatin ponos: Igor je tetovirao svoje sinove na potkoljenice

Igor Mezga (37), majstor tetovaže iz Orehovice, tetovirao je portrete sinova. Djeca su ti uvijek djeca, a žena te može najuriti, objašnjava Igor zašto nema i portret žene
Vidi originalni članak

Joj, tata, imaš mene i Edu, uzbuđeno je viknuo 3-godišnji Leon kad je prvi put vidio tatine tetovaže na potkoljenicama. Stao je kraj njih i proučavao ih pozorno, dodirivao i grlio objeručke. Tada je rekao da i on želi tetovažu, ali se zadovoljio naljepnicama iz slatkiša.

Igor Mezga (37), majstor tetovaže iz Orehovice, tetovirao je portrete sinova Leona i Ede (2) dok su imali oko godinu i pol. Pitali smo ga imali li i portret supruge Nene.

- Ženu voliš, ali žena te može najuriti. Djeca su ti uvijek djeca. Ona su najveća vrijednost i sreća u životu. To sam shvatio tek kad sam ih dobio. Priznajem, prije su mi djeca išla na živce, ali sve se promijenilo kad nam se rodio prvi sin - nasmijao se Igor i dodao da se tetoviranjem bavi 18 godina.

U početku mu je to bio hobi, ali zadovoljnih mušterija je imao toliko da je otvorio salon u Varaždinu. Za svoj rad dobio je pet međunarodnih nagrada, Ipak, portrete sinova nije mogao izraditi sam pa su mu to napravile kolege. Za svaki portret trebalo im je oko četiri sata rada iglom i crnom bojom. Objasnio nam je zašto je djecu stavio baš na potkoljenice:

- Portret zahtijeva veliku preciznost, a na potkoljenici se koža najmanje mijenja kroz godine, dok stari - kaže i dodaje da se koža formira do dvadeset i koje godine. Nakon toga postoje puno manje šanse da se tetovaža izobliči. U njegov salon dolaze roditelji kojima tetovira portrete djece uglavnom na ramenu, lopatici i nozi. Kaže da rijetko koji muškarac želi portret supruge ili djevojke, ali često tetoviraju njihova imena. Poslije dolaze da im to prepravi.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • ToniMontana_1 04.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bistra007 30.05.2012.

    sick :/

  • BranislavKnežević 30.05.2012.

    respekt i svaka čast igoru. a mizantropima noga u guzicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare