To je to što me zanima!

Optuženi za 'izvlačenje' novca iz Slobode dobili po 11 mjeseci

Tatjana i Boris Žužul, Ivica Papeš i Javorka Babić krivi su za zloporabe 'teške' 11 milijuna kuna na štetu proračuna i tvornice čarapa Sloboda iz Samobora
Vidi originalni članak

Tatjana i Boris Žužul, Ivica Papeš i Javorka Babić nepravomoćno su osuđeni na 11 mjeseci zatvora uz uvjetnih pet godina za zloporabe 'teške' 11 milijuna kuna od 1995. do 1999. godine na štetu proračuna i tvornice čarapa Sloboda iz Samobora. Tvornica je 1999. godine zbog toga otišla u stečaj. 

Uz određene zatvorske kazne, Tatjani Žužul se oduzima 628.739,87 kuna koliko je ona 'izvukla' iz tvornice čarapa, a Ivici Papešu oduzima se 2.125.066 kuna koje je on u tom periodu izvukao iz tvornice.

Zanimljivo, nitko od okrivljenih nije se pojavio na Županijskom sudu u Velikoj Gorici na izricanju presude. Na prijašnjim ročištima svi optuženi nijekali su krivnju.

Svi okrivljenih osuđeni su za sve tri točke optužnice, dok su za neplaćanje poreza već prekršajno osuđeni. Također, svi moraju uplatiti paušalno po 10.000 kuna za sudske troškove.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • IvanKabalin_1 28.11.2013.

    Čudni kriteriji prioriteta Po kojim kriterijima su sve ove afere došle na red, iako se dobro zna da se "preko" Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo iz Hrvatske "izvlači" milijarde dolara godišnje. Svi hrvatski političari čudno se ponašaju, i mirno (nezainteresirano) gledaju na aktivnost Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i njegovih čelnika. Ne zanima ih što taj zavod, od svog postojanja, niti jednom građanu Hrvatske uključujući i znanstvene institute nije izdao niti jedan jedini PRAVOVALJANI PATENT (na kojem se može zaraditi). Šokiran sam tolikom neodgovornošću hrvatskih političara. Obilje materijala koji o tome govore, svatko može naći ako u bilo kojoj internet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent . Strange priority criteria By what criteria are all these scandals came to order, although well known to be "over" the State Intellectual Property Office of the Croatian "draws" a billion dollars a year. All Croatian politicians behave strangely, and quiet (without interest) to watch the activities of the State Intellectual Property Office and its leaders. They do not care what the Institute, since its existence, neither one of Croatian citizens, including research institutes has not issued a single validly PATENT (where you can earn). I'm shocked so much irresponsibility Croatian politicians. Plenty of material to talk about it, if anyone can find in any internet search engine (I recommend Google) types: p921162a and / or Gillette stole Croatian patent.

  • IvanKabalin_1 15.11.2013.

    Čudni kriteriji prioriteta Po kojim kriterijima su sve ove afere došle na red, iako se dobro zna da se "preko" Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo iz Hrvatske "izvlači" milijarde dolara godišnje. Svi hrvatski političari čudno se ponašaju, i mirno (nezainteresirano) gledaju na aktivnost Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i njegovih čelnika. Ne zanima ih što taj zavod, od svog postojanja, niti jednom građanu Hrvatske uključujući i znanstvene institute nije izdao niti jedan jedini PRAVOVALJANI PATENT (na kojem se može zaraditi). Šokiran sam tolikom neodgovornošću hrvatskih političara. Obilje materijala koji o tome govore, svatko može naći ako u bilo kojoj internet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent .

  • sape 20.03.2012.

    Ha Ha,150 (plus clanovi obitelji) zavrsili na burzi i bez prihoda da bi uglednici zveknuli lovu i zivjeli ko bogovi. Dali g.suprug ima sta za reci obzirom da je tada djelomicno vedrio i oblacio .Sramota ,ali takvi su i dalje uvazena gospoda u njima slicnim drustvima tj.politickoj eliti.Samo kamatu neka plate 8 g X 14,5% (kako nama ide zat.kam.)

Komentiraj...
Vidi sve komentare