To je to što me zanima!

Tayyip Erdogan: 'Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom'

EU se pokušava odvojiti od Turske, rekao je Erdogan novinarima uoči putovanja u Sjedinjene Države
Vidi originalni članak

Turski predsjednik Tayyip Erdogan u subotu je, odgovarajući na novinarsko pitanje o sadržaju izvješća Europskog parlamenta o Turskoj rekao da bi se Ankara mogla "razići" s Europskom unijom bude li potrebno. 

U tom izvješću, usvojenom ranije ovog tjedna stoji da se proces pridruživanja Turske europskome bloku ne može nastaviti pod sadašnjim okolnostima te poziva EU da istraži mogućnost primjene "paralelnog i realnog okvira" kada su posrijedi veze s Ankarom.

Turska je već 24 godine službeni kandidat za članstvo u EU-u, no pregovori o pristupanju posljednjih su godina u zastoju zbog zabrinutosti bloka u pogledu kršenja ljudskih prava i poštivanja vladavine prava u Turskoj.

TO BI BIO PRAVI POTEZ Ako država ne može zaustaviti tri budale, bolje je da na tribine protiv Turske uđu samo djeca

"EU se pokušava odvojiti od Turske", rekao je Erdogan novinarima uoči putovanja u Sjedinjene Države. "Donijet ćemo vlastite procjene u odnosu na ovakav razvoj događaja i, bude li potrebno, s EU-om se možemo i razići."

Tursko ministarstvo vanjskih poslova ranije ovog tjedna je priopćilo da izvješće Europskog parlamenta sadrži neutemeljene optužbe i predrasude te da ima "plitak i nevizionarski" pristup vezama Turske s EU-om. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Čistokrvni gmo free 17.09.2023.

    Turska će ući u EU kada više od 50% građana budu muslimani, s obzirom da izdajnici drže granice širom otvorene...🤔

  • jakolishe 16.09.2023.

    Turska ne pripada Europi

  • salaso 16.09.2023.

    pa nisi se ni spojio..da bi se mogao razići....moron..

Komentiraj...
Vidi sve komentare