To je to što me zanima!

Tehnički kvar: Tijekom žetve uljane repice izgorio kombajn

Provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničkog kvara na hidrauličnoj instalaciji, uslijed čega se zapalilo ulje u prostoru motora
Vidi originalni članak

U polju u blizini mjesta Vrbova, na novogradiškom području, u utorak 12.lipnja popodne oko 16 sati prilikom žetve uljane repice došlo je do požara na poljoprivrednom stroju, kombajnu, kojim je upravljao 46-godišnjak.

Provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničkog kvara na hidrauličnoj instalaciji, uslijed čega se zapalilo ulje u prostoru motora, a nakon toga požar se proširio na veći dio karoserije i drugih dijelova kombajna.

Požar su po zaprimljenoj dojavi ugasili pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava Staro Petrovo Selo, Komarnica i Laze. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta, bez stručne procjene, vrlo velika i procjenjuje se na čak nekoliko stotina tisuća kuna

Idi na 24sata

Komentari 16

  • charles_bronson 14.06.2018.

    U kabini pored klime je stajala flaša brlje, na isparavanje je skočila varnica i došlo je do opalenja...

  • webasto 13.06.2018.

    ako se ne varam deutz-fahr ima signalnu lampicu ako je temperatura ulja previsoka. može biti da je kompresor klime zaribao , dolazi do pregrijavanja i iskrenja elektromagnetske spojke. nakon toga do zapaljenja , teško se može primjetiti dok več nije prekasno, motor je sa stražnje strane i kad vozač uoči da je počelo gorjeti prekasno je za bilo kakvu reakciju.

  • volimpršut 13.06.2018.

    Kombajn je sigurno njemačke proizvodnje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare