To je to što me zanima!

Tek dva dana bila s kćeri. Rodilji pozitivnoj na koronu zatajilo je srce, spasili je u KB Dubrava

Sanja Friščić iz Varaždina je hitno prebačena u Zagreb nakon što joj se nakon poroda pogoršalo zdravstveno stanje. Zatajilo joj je srce, hitno su je reanimirali, a u Zagrebu je bila na respiratoru i ECMO uređaju
Vidi originalni članak

Sanja Friščić bila je na rubu smrti, ali liječnici iz KB Dubrava uspjeli su spasiti rodilju pozitivnu na korona virus. Njoj se netom nakon porođaja naglo pogoršalo i zatajilo joj je srce nakon što je s tek rođenom kćeri provela samo dva dana. Hitno su je reanimirali i prevezli iz Varaždina u KB Dubrava, piše HRT.

Uz tek rođenu curicu ima i šestogodišnjeg sina o kojima se brinu otac i baka, a ona ih trenutno može gledati samo na mobitelu.

- Curica se zove Jana, stara je mjesec dana, a vidjela sam je svega tri dana i to se baš ne sjećam jer mi je već počela temperatura jako rasti - rekla je Sanja.

U BiH SVE VIŠE MRTVIH Banja Luka: Umrla rodilja (29) zaražena koronom. Morali je hitno poroditi, bebu su spasili

Ova 34-godišnjakinja je zbog korone gotovo izgubila bitku za život.

- Prvo sam bila u Varaždinu, tamo mi je bio zastoj srca pa su me poslali ovdje u bolnicu. Pola toga se ne sjećam, istinski, tu sam od 24., 25. travnja, danas sam prvi dan na noge stala - prisjeća se Sanja. Još je na kisiku, a prije je bila na respiratoru i 10 dana je provela na ECMO uređaju.

- Posebni dio priče je da je gospođa rodilja, što znači u cijelom tom postupku ima neke svoje specifičnosti koje odudaraju od klasične ECMO priče. To su neke fiziološke promjene još uvijek u tijelu žene koje zahtijevaju neke određene prilagodbe i malo drukčije vođenje - rekao je o ovom slučaju anesteziolog u KB Dubrava Nikola Bradić, član tima koji je spasio Sanju.

- Bilo je malo trudnica koje su imale ozbiljnijih problema vezanih uz Covid, tako da nam je gospođa Sanja prva, i na svu sreću usprkos tom lošem stanju evo jako dobar rezultat liječenja - rekla je specijalistica anesteziologije u KB Dubrava Zrinka Šafarić Oremuš.

BILA NA RESPIRATORU Tragedija u Nišu: Nakon bebe preminula i rodilja od korone

- Sve što je u ovom trenutku dostupno na cijelom svijetu za liječenje covida gospođa Friščić je dobila kod nas u našoj ustanovi i zapravo jako smo sretni što je sve ovo jako dobro prošlo - dodao je specijalist anesteziologije i intenzivne medicine Andrej Šribar.

- Nemam riječi, mi smo borci a oni su borci za nas - rekla je Sanja kojoj su liječnici vratili osmijeh na lice.

- Najviše nas veseli što je dobro i što će ići uskoro kući svojoj bebi - rekla je medicinska sestra Danijela Kralj Husajna. Što brži povratak kući je i Sanjina jedina želja.

- Da je poljubim, da je poljubim - rekla je Sanja na pitanje što najviše želi po izlasku iz bolnice.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • dipsy 2010 20.05.2021.

    Ajmo ravnozemljaši, napad .....

  • beatrice333 20.05.2021.

    Zašto ljecnici opce prakse nelako pripisuju Sumamed bolesnicima od korone??? To je isto naredba iz ŠTABA, jer Sumamed pomaze. Ljudi su na sve moguce nacine, dolazili do tog antibiotika. Bas zanimljiv podatak

  • beatrice333 20.05.2021.

    Obično kažete umrla je od korone, umjesto umrla je od cjepiva. Ali ste se nalagali u ovu godinu ipo dana,

Komentiraj...
Vidi sve komentare