To je to što me zanima!

Telekom i Triglav na prodaju, a za Petrol zainteresiran i MOL

Triglav je 28 posto u državnom vlasništvu, a Slovenija bi za svoj dio mogla dobiti 126 milijuna eura. Naftnu kompaniju Petrol vjerojatno će kupiti Gazprom ili mađarski MOL
Vidi originalni članak

Slovenija će uskoro privatizirati svoje tri velike državne tvrtke, Telekom Slovenije, Triglav osiguranje i Petrol, piše Delo

Država u Telekomu Slovenije ima 74 posto dionica vrijednih oko 372 milijuna eura, a vjerojatno će ih prodati Deutsche Telekomu. Triglav je 28 posto u državnom vlasništvu, a Slovenija bi za svoj udio mogla dobiti oko 126 milijuna eura. Delo piše kako su za kupnju udjela zainteresirani AIG i Swiss Re. Državnu naftnu kompaniju Petrol vjerojatno će kupiti ruski Gazprom ili mađarski MOL. 

Već se duže špekulira da bi Slovenija mogla zatražiti pomoć EU i MMF-a, a nije isključena prodaja udjela u još nekoliko kompanija. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • riječ 02.10.2012.

    Ljudi de se razmislite uz potencijale koje HRVATSKA ima šta nam se to događa.Miroslave vjerojatno nisi daleko od istine europski ili američki mafijaši svejedno,bitno da nas danonoćno kradu-ja smatram da imam puno pravo na svoje mišljenje i svoje viđenje stvarnosti.Dragovoljac sam i nisam zdravlje gubio za ovo stanje,osjećam se iskorištenim i prevarenim.

  • hellbani 02.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • zdrawe 02.10.2012.

    dragi slovenci,, informaciju oko prodaje benz pumpi imam vec ni manje ni vise , oko godinu dana tako da se nemora puno glumatat oko toga,,a za prodaju svega ostalog obratite se madarima i trazite cacica..on ce vam sve sredit,, pa vidite kako hrvatska "cvate" s njegovim poduhvatima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare