To je to što me zanima!

'Tema o sankcijama u okviru mjera je izmišljena. Ne možemo mi reći: tebi dajemo, a tebi ne'

Premijer upitao kad je bilo tko iz Vlade govorio o sankcijama prema onima koji dižu cijene, posluju nekorektno dok im Vlada pomaže. Pa su novinari citirali Filipovića, a i on sam je govorio o čitavom nizu arsenala
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković predstavio je četvrti paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima u borbi protiv inflacije i energetske krize. Upitan što je sa sankcijama prema onima koji dižu cijene, posluju nekorektno, a Vlada im pomaže, premijer je istaknuo kako je ta tema izmišljena. 

- Ove mjere subvencioniranih cijena struje i plina idu prema svima i ovima koji su dobri, društveno odgovorni, razumiju kontekst krize, a i prema drugima. Ja sam jedino u medijima vidio tu raspravu o kojoj govorite, koliko je meni poznato, u krugu ovih ljudi ni u jednom trenutku o tome nije bilo rasprave - poručio je upitavši kad su oni o tome govorili.

PAKET TEŽAK 1,7 MILIJARDI EURA Plenković je predstavio nove mjere: Evo što se sve mijenja

- Ja sam to vidio u novinama, ali ne sjećam se da smo imali raspravu na kolegiju Vlade da mi tumačimo o tome tko je dobar, a tko zao trgovac. Ne možemo o mjerama reći "tebi dajemo, a tebi ne" - dodao je naglasivši kako je to nebitno. 

- Bitan je ovaj paket mjera - kazao je.

Pa su mu novinari citirali izjavu ministra Davora Filipovića iz siječnja o mogućem ukidaju subvencija. A i on sam je u nekoliko navrata govorio o čitavom nizu arsenala. Plenković je naglasio kako se to radilo u situaciji prelaska na euro i vraćanja cijena na staro.

- Da je i rekao, to nije nešto što je dramatično jer je to govorio za neopravdano dizanje cijena vezano za uvođenje eura - poručio je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dovla25 14.03.2023.

    Država dok cijene idu gore puni proračun.A sad daju mrvice građanima a sebi uzimaju ostalo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare