To je to što me zanima!

Templari u Zagrebu izjavili da nisu tajna organizacija

Hrvatski templarski red sv. Bernarda i Marije Magdalene službeno je priznat u subotu u zagrebačkoj crkvi blaženog Augustina Kažotića
Vidi originalni članak

Hrvatski templarski red sv. Bernarda i Marije Magdalene službeno je priznat u subotu u zagrebačkoj crkvi blaženog Augustina Kažotića. Obredu su prisustvovali vitezovi templari iz Škotske i Portugala, koji su primili su nove članove u svoj red. Templari su rekli kako nisu tajna organizacija, da ih priznaje Sveta stolica, te da templar može postati svaki kršćanin čistog srca.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ALBION 08.12.2008.

    Zeljko, za dobijanje, tj. nabavljanje maca se trebas sam potruditi, a posvecenje maca takodjer dobijes ako postanes Vitez-Templar. ;) Sprinterice, cemu takav neargumentiran strah nicim izazvan? Ne, nema razloga bojati se Templara, naprosto zato sto su oni duhovno-vjersko-vojnicki Red, koji za razliku od preko dvije milijarde krscana diljem planeta koji su uglavnom \"vjerski statisti,\" nazalost - dakle, Templari kao vjernici (krscani uglavnom; ima ih i drugih vjeroispovjedi) imaju cilj pomirenje sveg onog sto posjeduje razum, i to putem spoznaje svetog znanja, a to podrazumijeva vladavinu humanizma i tolerancije nasuprot neznanju, dakle primitivizmu. Vitezovi Templari su oduvijek pokusavali, a to i dan danas rade u svijetu i u Hrvatskoj, dakle, ozivljavaju vjerski sinkretizam cija iskra nije nikad ugasnula, vec je stalno poticana od umova kojima vodilja moze biti samo ljubav prema bliznjem - bezrezrevna ljubav prema ljudima. To su Vitezovi Templari !

  • jUra0510 07.12.2008.

    čuo sam da će Sanader postati Templar kada ode s vlasti. jedini hrvat kršćanin čistog srca

  • Elio 07.12.2008.

    željko templari sada imaju posvečene puške i mitraljeze :P mačevi nisu u modi više hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare