To je to što me zanima!

'Tenkist koji je zgazio crvenog fiću postao je tatin prijatelj'

Crvenog fiću u Osijeku je 1991. godine pregazio mladi tenkist Josip Ilić. On nije htio uništiti auto, ali mu je zapovjednik uperio pištolj u leđa i rekao mu da doda gas
Vidi originalni članak

Drago mi je da će tata, na neki način, dobiti spomenik, iako bi mi bilo draže da je postavljena olupina fiće, rekla je Željka Breškić (21). Osječki crveni fićo, kojeg je pregazio tenk JNA, ušao je u legendu ratne 1991. godine. Na mjestu stradanja 27. lipnja postavit će spomenik: tenk i fiću koje će dobiti od Ministarstva obrane. Željkin otac Branko tog je dana omiljeni auto parkirao pred tenk misleći da će ga zaustaviti. Tenk je vozio Josip Ilić (18). Fiću nije htio pregaziti, no zapovjednik mu je u leđa uperio pištolj i zaderao se “Po gasu!” Josip je poslije pobjegao iz JNA te je, kao i Branko, bio u 3. gardijskoj brigadi. Branko je poginuo u prometnoj 2001. u 41. godini, a Josip je umro lani u 38., piše Večernji.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • županjka 09.05.2011.

    Branko je poginuo u prometnoj 2001. u 41. godini, a Josip je umro lani u 38., piše Večernji. Činjenica da su obojica pokojni ,iskrena sućut obiteljima ,a njima pokoj i mir vječni .

  • bellamare 08.05.2011.

    OSIJEK NIKAD NEĆE BITI OSEK!!!!!!!!!!! samo ću vam to reći, i mislim da je dovoljno...

  • zodijak111 08.05.2011.

    Administratore" išššššššššš u srbiju" nije vrijeđanje korisnika to je konstatacija. Jedino ak ti smeta što sam srbija napisao malim slovom onda u redu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare