To je to što me zanima!

Teolozi zgroženi CD-om: To je tragedija kršćanstva!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
PROVOKACIJA: Karizmatik Zlatko Sudac je svojim omotom CD-a razjario dio teologa koji smatraju da je ovaj put pretjerao jer se prikazuje kao Isus
Vidi originalni članak

Ne pitajte me za njega, zavapio je najuvaženiji hrvatski teolog dr. Adalbert Rebić. Nakon što smo mu pojasnili da želimo razgovarati samo o tome je li usporedba karizmatika Zlatka Sudca i Isusa korektna sa stajališta  teologije, Rebić je uzdahnuo:
- To je katastrofa ljudskog uma, poraz kršćanske teologije. Slobodno me citirajte - naglasio je, komentirajući kristoliki hod po vodi Zlatka Sudca, u društvu Maje Blagdan i Ivana Puljića. Na isto pitanje dekan prebendarskog zbora Mijo Gabrić odgovorio je kako su mu vjernici samoinicijativno poslali omot.
- Oni koji Sudca drže prorokom i čudotvorcem, poštovat će taj CD. Neće u njemu vidjeti ništa sporno. Oni malo kritičniji bit će užasnuti - rekao je Gabrić te dodao da je jasno kako nešto nije u redu čim su vjernici sami poslali taj omot. Glasnogovornik Kaptola nije želio komentirati omot. Bijelu halju Sudac je kupio u Rimu. Cijena joj je do 4000 kuna. Cipele su mu od krokodilske kože, a medaljon s Isusom ne skida.

ZLATKO SUDAC KAO ISUS, MAJA I IVAN APOSTOLI
Na omotu Sudac hoda po vodi. Iznad glave mu piše: “Put, istina i život”. To Isus, prema Ivanu, kazuje Tomi. Isus hoda po vodi i poziva Petra, ovaj se uplaši i počne tonuti. No Maja Blagdan i Ivan Puljić ne tonu!

Idi na 24sata

Komentari 43

  • marin.0202 14.06.2009.

    A kad jer papa izao Cd-90 tih godina hvalio ga je cjeli svjet, e jeste primitivni vi teolozi srdnjega vjeka . Da je po vasem vi bi jos i lomace uveli, da se jos bolje mozete kurvati.

  • Pici 14.06.2009.

    Našle se 3 budale...

  • Twirl 14.06.2009.

    Skromnost i jednostavnost prije svega bi trebale biti odlike jednog svečenika, ovaj - nažalost toga nema ni u tragovima. Vjerovali smo svi da je on poseban čovjek, ali NE ovako poseban.

Komentiraj...
Vidi sve komentare