To je to što me zanima!

Teretni brod se zabio u stijene kod Pule: Kapetan nije skrenuo

Brod je prevozio kamen iz štinjanske vale prema Italiji, a kako se neslužbeno saznaje, kapetan broda je, iz još nepoznatih razloga, zadržao kurs prema Muzilu umjesto da skrene prije lukobrana
Vidi originalni članak

U Puli, ispod Muzila, u utorak ujutro brod Agios Rafail koji plovi pod moldavskom zastavom zaustavio se jer je pramcem udario u stijene. Brod je trebao prevesti teret kamena iz štinjanske vale u Italiju.

Neslužbeno doznajemo da je kapetan broda, iz za sada neutvrđenih razloga, zadržao kurs prema Muzilu umjesto da skrene prije lukobrana. Uslijed tog poteza brod je nastavio ploviti prema Muzilu, zabivši se pramcem u stijene.

Zahvaljujući vlastitom pogonu, brod se krmom uspio izvući sa stijena te otploviti na sigurno.

- Nema ozlijeđenih ljudi i nema onečišćenja mora. Što se točno dogodilo tek se nakon istrage treba utvrditi. Brod ima sedam članova posade i bio je prazan u trenutku nezgode. Više informacija znat će se kasno navečer - rekla je lučka kapetanica, Dolores Brenko Škerjanc.

Inspektori Ministarstva mora odnosno Lučke kapetanije Pula obavit će očevid te pokušati utvrditi točan uzrok ove neobične pomorske nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 22.04.2019.

    Nije se brod zabio nego kapetan sa brodom.

  • matea.love.8 16.04.2019.

    moldavijke su lijepe ,prekrasne cure a žene pogotovu

  • matea.love.8 16.04.2019.

    https://www.24sata.hr/uvjeti-koristenja/#pravila-komentiranja

Komentiraj...
Vidi sve komentare