To je to što me zanima!

'Teroristi će nam dugo prijetiti, trebamo se na to pripremiti'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Do napada bi moglo doći u sljedećim danima, sljedećim tjednima. Dugo ćemo živjeti s tom prijetnjom.. treba se na nju pripremiti - rekao je francuski premijer
Vidi originalni članak

Francuska se treba pripremiti na nove napade do kojih bi moglo doći i u drugim europskim zemljama, upozorio je u ponedjeljak premijer Manuel Valls, naglašavajući da bi zemlja mogla biti pogođena u danima ili tjednima koji dolaze.

- Znamo da postoje operacije koje su se pripremale i koje se pripremaju još uvijek, ne samo u Francuskoj nego i u drugim europskim zemljama", rekao je za radio RTL francuski premijer.

POGLEDAJTE VIDEO: Francuzi počeli sa zračnim napadima u Siriji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Do napada bi moglo doći u sljedećim danima, sljedećim tjednima. Dugo ćemo živjeti s tom prijetnjom.. treba se na nju pripremiti - rekao je. Atentati su organizirani, osmišljeni i isplanirani iz Sirije.

On je u razgovoru za radio RTL naglasio da su sigurnosne službe spriječile nekoliko napada od ljeta.

Potvrdio je da je francuska policija izvršila tijekom noći na ponedjeljak širom zemlje pretrese u domovima osumnjičenih islamista.  Ukupno je "više od 150 pretresa" provedeno od atentata u petak.

POGLEDAJTE VIDEO: Pariz nakon terorističkih napada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Lyonu je zaplijenjeno oružje i prsluci otporni na metke. Francuski mediji objavili su da su pretresi izvršeni i u pariškom predgrađu Bobigny, potom u Jeumontu u blizini francuske granice s Belgijom, te u Grenobleu i Toulouseu.

Izvanredno stanje proglašeno u Francuskoj širi prostor za policijske intervencije.

- Koristimo pravni okvir izvanrednog stanja kako bismo ispitali ljude koji pripadaju radikalnom islamističkom pokretu .. i sve one koji propagiraju mržnju prema Republici - kazao je Valls.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • HE-MAN 16.11.2015.

    U bibliji pise.Prvo stize rat i pljacka.Pa onda bolestina(zombiji).Pa onda smrt.Vas nemoralan nacin zivota ce vam priredit MNOGO gore stvari od terorizma.Stoljeca i tisuce godina nemorala je oslabilo ljudske gene i ljudsku krv toliko da ste danas samo sjene onoga sto ste bili.Bog i priroda.Nista drugo vam ne treba.Sta god vam se desi to zasluzujete po zakonu sto das to ces i dobit.

  • Pametna ovca 16.11.2015.

    Posvuda su.

  • vidum 16.11.2015.

    Upravo mi pade na um jedna luda misao, koja možda i nije baš sasvim luda. Nisu li bivše kolonijalne sile i osnivačice EU, proširile tu uniju i na države koje ih okružuju kako bi na neki način zlodjela koja su činile podijelile sa onima koji nisu ni luk jeli ni luk mirisali? Ne služe li im države sa periferije kao štit od onih kojima su davno stali na žulj pljačkom i prodajom u roblje? S Sad bi im oteli i naftu kao jedini izvor prihoda bez kojeg im nema opstanka. Navodno je Gadafi platio glavom Dugove Zapada prema Libiji koji su se brojili u stotinama milijardi dolara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare