To je to što me zanima!

Terorizam je uništio turizam: Sharm El Sheikh zjapi prazan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Grad u kojem ljeto traje gotovo cijele godine sada je pust. Plaže su prazne, a ono što upada u oči su i nedovršeni hoteli čiji vlasnici nemaju razloga nastaviti gradnju
Vidi originalni članak

Više od 15 milijuna turista svake je godine posjećivalo Egipat. Povoljne cijene, povijesni lokaliteti i brojna ljetovališta bili su pravi mamac za goste sa zapada. Značajan pad u turizmu u Egiptu se osjetio već 2011. godine nakon Arapskog proljeća kada se broj turista gotovo prepolovio, a posljednjih mjeseci strani gosti gotovo u potpunosti izbjegavaju tu zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto turisti izbjegavaju Egipat?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od glavnih razloga je i vjerojatno ISIL-ov teroristički čin kada je bombom kućne izrade, smještenom u prtljazi, srušen ruski Airbus. U avionu su bili turisti iz Rusije koji su se vraćali iz egipatskog ljetovališta Sharm El Sheikh.

Nedovršeni hoteli: Nema razloga za gradnju

Grad u kojem ljeto traje gotovo cijele godine sada je pust. Plaže i ulice su prazne , a ono što upada u oči su i nedovršeni hoteli čiji vlasnici, zbog pada broja turista, nemaju razloga nastaviti gradnju. Osim Sharma, ovih su dana pusti i drugi egipatski turistički lokaliteti.

Dok Egipat tone u sve dublju krizu, vlade zapadnih zemalja svoje građane upozoravaju da zbog visoke terorističke prijetnje u tu zemlju ne putuju.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • Maroje1 01.12.2015.

    Ovo je crno upozrenje kako je lako od lijepog mjesta za život lako postati crna rupa. Desilo se to Libanonu sa Bejrutom, Egiptu, Siriji. Mislim da nije nemoguće da se to desi i vdj ena Balkanu ako to bude nekome u interesu. Vidjeli smo kako je lako zapaliti narode na Balkanu zbog najmanje gluposti. Trebalo bi zato pamet u glavu svima ali toga kod nas nema. Ako na vlast dođu desničari odosmo u tri svi skupa, jer oni nemaju niti pameti niti takta prema drugima

  • cjftic 01.12.2015.

    i Bog je na hrvatskoj strani iduća sezona minimalno 15 milijardi eura,a putinu treba dati najbolju vilu na jadranu

  • Medeni_Medo 01.12.2015.

    Kao prvo, ta turistička odredišta, tj. resorti su geta okružena zaostalim svijetom. Turisti i lokalci se ne susreću u svakodnevnom životu. Izlazak je na vlastitiu odgovornost. A kao drugo, nije mi ih uopće žao. Veliki broj Egipćana su pobornici Muslimanske bratje i šerijatskog prava. Pa nek si ga uvedu i riješe se prljavih nevjerničkih svinjojedih europskih turista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare