To je to što me zanima!

Teška je kao djevojčica od 2 godine, a ide u sedmi razred

Kenadie Jourdin-Bromley (12) iz Kitchenera u Ontariju iznenadila je liječnike koji su joj nakon rođenja davali tek dane života. Danas ide u školu, trenira i napreduje...
Vidi originalni članak

Djevojčica Kenadie Jourdin-Bromley (12) iz Kitchenera u Ontariju 'visoka' je tek nešto više od 90 centimetra a teži poput dvogodišnjeg djeteta, piše Daily Mail. 

Kada je rođena, njezinoj majci rekli su da će vjerojatno živjeti samo nekoliko dana. Kazali su da će vjerojatno imati oštećenje mozga i da se ne nada čudu. 

Profimedia

Roditelji su je odmah kristili u bolnici. Osam mjeseci kasnije Kendaie su dijagnosticirali patuljasti rast, rijetko stanje u kojemu se udovi nikada do kraja ne razviju. Ipak, unatoč neizlječivom stanju, Kenadie uživa u životu te igra hokej, pliva i pohađa školu.

- Većina roditelja ne mora zamisliti da njegovo dijete neće doživjeti određene godine no za nas je to stvarnost - kaže Brianne Jourdin. 

Profimedia

Kenadie sada ide u 7. razred. Dobro se slaže s mlađim bratom, 10-godišnjim Tyranom, koji je od nje viši 50-ak centimetara. 

Profimedia

- Kenadie ima drago srce, puna je ljubavi i sve želi dijeliti s drugima. Jako sam ponosna kada ju vidim u svim njezinim aktivnostima. Njezino rođenje za mene je toliko puta testiralo vjeru. Nije lako gledati kako se bori - kaže Brianne. 

Od ovog stanja na svijetu pati oko stotinjak ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Prisjelo mi 08.11.2015.

    Kako znaš za vozača BMW-a? Ništa ne piše odakle je?

  • Shenanigans 08.11.2015.

    progeria

  • Filomena 07.11.2015.

    kenadie, ti si jedna od rijetkih koje znaju cijeniti život i uživati u njemu. želim ti svu sreću ovoga svijeta i snage da ustraješ u svim aktivnostima koje si si zadala i duga nam poživila!

Komentiraj...
Vidi sve komentare