To je to što me zanima!

Teška situacija s električnom energijom u Ukrajini utjecala je na broj prometnih nesreća

U Kijevu udvostručen je broj prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, a više od dva puta povećan i broj prometnih nesreća na pješačkim prijelazima
Vidi originalni članak

Situacija s električnom energijom u Ukrajini, a posebno u Kijevu, i dalje je vrlo teška. Glavni grad ima najtežu situaciju s opskrbom električne energije u Ukrajini, a najveći problem nije proizvodnja električne energije, već njezina distribucija zbog oštećenja 60 posto trafostanica. U Kijevu je od 20. prosinca tijekom dana bez struje ostalo oko 1,1 milijun potrošača. Snaga električnog sustava je 50% manja od potrebne. Redoviti masovni napadi na ukrajinsku energetsku infrastrukturu traju od 10. listopada.

Zbog toga se značajno povećao broj prometnih nesreća na cestama Ukrajine. Kao rezultat gašenja svjetla u mraku zbog ruskih raketnih napada na energetsku infrastrukturu Ukrajine, u Kijevu broj prometnih nesreća sa žrtvama porastao je za 55%. Udvostručen je broj prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, a u više od dva puta povećan i broj prometnih nesreća na pješačkim prijelazima. Vlasti apeliraju na građane da budu vrlo oprezni na cestama, da nose reflektirajuću odjeću ili da se na pješačkim prijelazima osvjetljavaju svjetiljkama.

Ovo stanje može se usporediti sa situacijom u ratnom Londonu 1940. godine. Operacija "London Blitz" trajala je od 7. rujna 1940. do 11. svibnja 1941., a na početku - 57 noći zaredom. Nijemci su bili uvjereni da će bombardiranje Londona slomiti duh njegovih stanovnika i nanijeti ogromnu štetu Engleskoj. Tako je kaos došao u zemlju s tamom: broj prometnih nesreća povećao se više od dva puta, ljudi su se utopavali u rijekama, padali na ulicama. Do siječnja 1942. jedan od pet Britanaca pretrpio je neku vrstu ozljede. Međutim, Britanci su odbili ne samo kapitulirati, već i promijeniti svoje navike. U Londonu su radili restorani i pubovi, poštari na biciklima raznosili su poštu među ruševinama, a lokalno stanovništvo se naviklo na mrak.

Osim toga, u Ukrajini je povećan broj smrtnih slučajeva od gušenja ugljičnim monoksidom zbog nepravilnog korištenja generatora u stambenim zgradama. Osim trovanja ugljičnim monoksidom, postoje i druge opasnosti pri korištenju alternativnih metoda grijanja, koje mogu dovesti do eksplozija ili požara ako se ne koriste ispravno.

– Samo u mjesec dana – u studenom – zabilježeno je oko 370 slučajeva trovanja ugljičnim monoksidom. Doslovno u prvom tjednu prosinca već je bilo oko 100 takvih slučajeva - rekao je prvi zamjenik ministra unutarnjih poslova Jevgenij Jenjin.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Zmar117 26.12.2022.

    Opći dojam u Rusiji je da je Putin kolebljivac i mlakonja koji je svojim smušenim vodjenjem rata Rusiju doveo do ruba poraza.. Teško da će ostati na vlasti ako se stvari u Ukrajini ne promjene u korist Rusije.. Već intenzivno traje potraga za radikalnijim nasljednikom smušenog i neodlučnog Putina..Kap koja je prelila čašu kod ruskih radikala je Putinov vapaj za pregovorima sa Ukrajinom,koji naveliko nagriza moral i motivaciju ruskih vojnika na prvoj crti bojišnice..

  • Tone 26.12.2022.

    Mora da su ponosni na svoje viđenje novog svjetskog poretka po njihovoj mjeri !!!

  • Deputinizator 26.12.2022.

    Dobra usporedba s Londonom 1940. Putlerov uzor je mislio da će teror nad civilima slomiti UK, a znamo kako je to završilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare