To je to što me zanima!

Teško bolesnu suprugu vrijeđao i zastrašivao u Zagrebu, na kraju je iz pištolja i pucao na nju

Muškarac (80) je dulje vrijeme vrijeđao i prijetio ženi, a 12. veljače ju je pokušao upucati, no ona se na vrijeme izmaknula te ju metak nije pogodio. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor
Vidi originalni članak

Zagrebačko državno odvjetništvo ispitalo je 80-godišnjaka kojeg sumnjiče za pokušaj teškog ubojstva, prijetnje i nasilničko ponašanje u obitelji, a nakon ispitivanja su donijeli i rješenje o provođenju istrage.

Kako se navodi, sumnjiče ga da je 12. veljače u stanu u kojem je živio s teško bolesnom suprugom, koju je dulje vrijeme vrijeđao i zastrašivao, pijan ušao u njenu sobu s namjerom da je usmrti i rekao da će  ju ubiti. Potom je prema njenoj glavi ispalio hitac iz pištolja, no nije ju uspio pogoditi jer se na vrijeme izmaknula. 

Sumnja se i da je tijekom duljeg razdoblja vrijeđao i zastrašivao suprugu govoreći joj da će ju ubiti, čim je kod nje izazvao strah za život i povrijedio njeno dostojanstvo. 

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i 14. veljače 2022. okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • little John 15.02.2022.

    Pazi Mirko metak!

  • IskrenDoBola 15.02.2022.

    Na vrijeme se izmaknula??- Ne nego on ima 80 godina dok je došao do pištolja ,žena već bila kod rodbine u susjednom gradu.

  • Ekscem 15.02.2022.

    Branio se čovjek onim što je imao pri ruci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare