To je to što me zanima!

'Teško je. Još žalim za kćeri, ali svog sina neizmjerno volim'

Prije tri godine, kada je napunila 18, Lauren je svojoj majci otkrila da se osjeća zarobljenim u svojem tijelu i želi postati muškarac. Bio je to početak teške životne promjene...
Vidi originalni članak

Britanka Karen Parker i danas sa sjetom gleda fotografiju svoje kćeri Lauren. Djevojčica u svjetlucavoj haljinici posljednja je stvar koju pogleda prije spavanja i podsjetnik na kći bez koje je ostala nakon što je Lauren odlučila postati Lucas. 

Prije tri godine, kada je napunio 18, Lucas je svojoj majci otkrio da se osjeća zarobljenim u svojem tijelu i želi postati muškarac. Bio je to početak životne promjene koja je kulminirala osam mjeseci kasnije kada su mu liječnici operacijom uklonili grudi. Tijekom tog perioda uzimao je hormone  i postepeno postajao što je oduvijek želio biti. 

'On je moje dijete, nikad ga ne bih napustila'

Promjena je naročito bila teška i dramatična za njegovu majku Karen (52) koja se još uvijek bori s emocijama prisjećajući se kakav je život bio dok je uz nju bila Lauren. Unatoč svemu, podupire sina, a ljubav prema njemu nije ništa manja. 

- Cijela obitelj borila se da se navikne na Lucasa, i još uvijek imamo povremene posrtaje. Svi se pojedinačno moramo s time nositi, svatko na svoj način - kazala je Karen u prvom od tri dijela dokumentarne serije Transformation Street. 

- Žalim za kćeri, ali dočekujem novog sina. Nije bilo lako, ali na kraju dana riječ je o čistoj ljubavi, ipak je on moje dijete i nikada ga ne bih napustila - kazala je Karen Parker. 

Kirurg: Promijeniti spol dolaze i vatrogasci i vojnici

Njihova priča jedna je od nekoliko koje će se od četvrtka prikazivati na ITV-u. Emisija je tijekom godinu dana pratila živote roditelja i obitelji čija su djeca promijenila spol ili na tome rade. Producenti serijala dobili su ekskluzivan pristup klinici za promjenu spola u Londonu čiji osnivač kaže kako mu dolaze ljudi najrazličitijih profila - od vatrogasaca, vojnika pa do uredskih djelatnika. 

- Pacijenti nam dolaze sa svjesnom odlukom da promjene spol i identitet. To je velika životna odluka - kazao je plastični kirurg Christopher Inglefield, jedan od vodećih liječnika u branši. Njegova klinika nudi sveobuhvatnu promjenu pacijenata pa uz operacije mogu vježbati glasove ili učiti šminkati se. 

- Operirati ih je izuzetna odgovornost jer je naš posao pacijentima pružiti život koji su odabrali - rekao je Inglefield, prenosi Daily Mail

Idi na 24sata

Komentari 107

  • abava 10.01.2018.

    Naravno da ga voliš! Sad i ne slutiš koliko ćeš voljeti svoju unučad, koju će dečko napraviti kad se uskoro oženi.

  • Nomenestomen30 10.01.2018.

    zalim za kćeri ali sina još volim...pa daj mrš sa ovim ispiranjem zdravih mozgova nakaradnim ideologijama

  • jjolic 10.01.2018.

    23. par kromosoma (XX - ženski i XY muški) određuje spol i to je zapisano u svakoj pojedinoj stanici organizma. Nikakva operacija i hormonska terapija to ne mogu promijeniti. Naprosto je nevjerojatno kolika je kampanja na ispiranju mozga opće populacije. Postoje tisuće slučajeva u kojima osobe žale što su učinile ovakvu operaciju. To nikad nećete pročitati u 24 sata i mainstream medijima. Stvar je u glavi! Dakle radi se o psihičkom poremećaju ili bolesti. A za takve slučajeve postoje lijekovi i terapije. Manje-više uspješne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare