To je to što me zanima!

Testiraju "eliksir mladosti"; Radman: Osjećam se izvrsno

ADR/HPE štiti stanice od starenja i tako produljuje mladost i zdravlje. Koristi ga i dr. Miroslav Radman i tvrdi da se osjeća izvrsno, ali nema klona da to i dokaže...
Vidi originalni članak

Profesor Miroslav Radman i kolege u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu ispitivali su novi proizvod radnog imena ADR/HPE koji štiti stanice od starenja i tako produljuje mladost i zdravlje. ADR su stvorili dr. Slavko Ivković i suradnici. 

Antioksidans sadrži koktel najučinkovitijih poznatih prirodnih antioksidansa izoliranih iz crnog vina, koštica grožđa , rajčica i zelenog čaja. Rezultati su pokazali da je zaštita od oksidacije nekoliko tisuća puta efikasnija nego Troloxom, najpoznatijim vitaminskim antioksidansom, piše Večernji list. 

Radman objašnjava kako je hrana izvor energije, ali kad bi pojeli potrebne količine namirnica bilo bi potrebno pojesti, na primjer, kilogram rajčica. Ostale supstancije u namirnici pa i prirodni otrovi napali bi jetru. Zato je razumno da se koriste samo čiste supstance. 

Antioksidansi su tipično male molekule koje su i same osjetljive na oksidaciju tako što na sebe privuku korozivne radikale kisika i time indirektno zaštite i proteine. 

Radman vjeruje kako se novi proizvod može uzimati kao prevencija bolesti. Međutim, potrebni su dugoročni klinički pokusi na dobrovoljcima, a to je skupo. Ipak ne zna može li se nazvati eliksirom mladosti. Radman redovno uzima ADR i kaže kako se osjeća izvrsno, ali bez svog klona ne zna je li to zbog proizvoda.

Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • mila 19 27.09.2011.

    who wont to live forever!!!!?????qeen

  • AntonelaŽanić 27.09.2011.

    "... antioksidansa izoliranih iz crnog vina, koštica grožđa , rajčica i zelenog čaja..." U svim tim biljnim dijelovima, osim antioksidansa, postoji i određeni otrov ili alkaloid koji spriječava proliferaciju stanica poremečene genetike izazvane neutraliziranim antioksidansima i slobodnim radikalima. Upravo ono što smo evolucijom naslijedili od jednostavnih organizama kao što su biljke, a do danas nije pronađeno riješenje. U narodu popularno nazivano - rak. Tako kod biljaka imamo npr. amigdalin koji se u stanici sprema u vakuole. Međutim, u životinjskim stanicama toga nema. Za nas su potrebni kao prvo neki nosači do zaražene stanice, a zatim te "lude" stanice moraju imati specifične receptore za prepoznavanje na koje će se vezati nosač i ubrizgati otrov amigdalin u "ludu" stanicu. Davno su začeta takva istraživanja, a namjerno su ukinuta od strane znanstvenika. Naime, sve što može biti lijek protiv malignih stanica, po takvim istraživanjima, nalazi se u prirodi. Zašto su ukinuli takva istraživanja??? ...u prirodi.

  • pecaros 27.09.2011.

    Nikakav eliksir ne može zaustaviti starenje.I dr Radman stari iako se dobro osjeća, vrijeme nitko zaustaviti nemože.I ja se dobro osjećam ( iako nepijem ADR ), i starim dan za danom !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare