Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
29 komentara

Testiraju "eliksir mladosti"; Radman: Osjećam se izvrsno

ADR/HPE štiti stanice od starenja i tako produljuje mladost i zdravlje. Koristi ga i dr. Miroslav Radman i tvrdi da se osjeća izvrsno, ali nema klona da to i dokaže...

24sata
Foto: 24sata
29 komentara

Profesor Miroslav Radman i kolege u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu ispitivali su novi proizvod radnog imena ADR/HPE koji štiti stanice od starenja i tako produljuje mladost i zdravlje. ADR su stvorili dr. Slavko Ivković i suradnici. 

Antioksidans sadrži koktel najučinkovitijih poznatih prirodnih antioksidansa izoliranih iz crnog vina, koštica grožđa , rajčica i zelenog čaja. Rezultati su pokazali da je zaštita od oksidacije nekoliko tisuća puta efikasnija nego Troloxom, najpoznatijim vitaminskim antioksidansom, piše Večernji list. 

Radman objašnjava kako je hrana izvor energije, ali kad bi pojeli potrebne količine namirnica bilo bi potrebno pojesti, na primjer, kilogram rajčica. Ostale supstancije u namirnici pa i prirodni otrovi napali bi jetru. Zato je razumno da se koriste samo čiste supstance. 

Antioksidansi su tipično male molekule koje su i same osjetljive na oksidaciju tako što na sebe privuku korozivne radikale kisika i time indirektno zaštite i proteine. 

Radman vjeruje kako se novi proizvod može uzimati kao prevencija bolesti. Međutim, potrebni su dugoročni klinički pokusi na dobrovoljcima, a to je skupo. Ipak ne zna može li se nazvati eliksirom mladosti. Radman redovno uzima ADR i kaže kako se osjeća izvrsno, ali bez svog klona ne zna je li to zbog proizvoda.

Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message