To je to što me zanima!

Thunberg stigla u Kijev, sastala se sa Zelenskim: 'Nema riječi kojima bi se opisala brutalnost'

Thunberg je bila u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu s međunarodnom radnom skupinom čiji je cilj pomoći da se prisili Rusiju da nadoknadi štetu prouzročenu invazijom, koja je započela prije više od 16 mjeseci...
Vidi originalni članak

Greta Thunberg, klimatska aktivistkinja iz Švedske, bila je u četvrtak u Ukrajini gdje se sastala s predsjednikom Volodimirom Zelenskim i zabilježila štetu po okoliš koju je prouzročio ruski rat protiv te zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Thunberg je bila u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu s međunarodnom radnom skupinom čiji je cilj pomoći da se prisili Rusiju da nadoknadi štetu prouzročenu invazijom, koja je započela prije više od 16 mjeseci.

IZNENADNI POSJET Bivši američki potpredsjednik Pence posjetio Ukrajinu: Nada se postati predsjednik SAD-a...

"Potrebna nam je vaša profesionalna pomoć", poručio je Zelenski delegaciji.

Istaknuo je devastaciju u južnoj Hersonskoj oblasti, izazvanu uništenjem brane Kahovka i poplavama koje su uslijedile početkom lipnja.

ZAPOČELI RAT, PRIČAJU O MIRU Patrijarh Kiril, pobornik rata u Ukrajini, izaslaniku pape Franje govorio o 'postizanju mira'...

"Ne mislim da je odgovor svijeta na ovaj ekocid bio dostatan. Ne mislim da bilo kakav odgovor može biti dovoljan jer jednostavno ne postoje riječi kojima bi se opisala ova brutalnost", rekla je Thunberg, prema ukrajinskim medijima.

Zelenski se osvrnuo i na probleme sa zalihama vode u Hersonskoj i susjednoj Mikolajivskoj oblasti. Poljoprivredni sektor i bioraznolikost pokrajine su također narušeni.

POSLJEDICE POBUNE Generala Armagedona uhitili su u Moskvi? Njegova 'kćer' tvrdi kako samo ima puno posla...

Radna skupina za zaštitu okoliša uključuje i bivšu švedsku premijerku Margot Wallström, bivšu irsku predsjednicu Mary Robinson i finsku potpredsjednicu Europskog parlamenta Heidi Hautalu.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI I RUSIJI IZ MINUTE U MINUTU

SPORNI UGOVORI Prigožin je obaviješten: Wagner se više neće boriti u Ukrajini...

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Fico68 02.07.2023.

    aspergers syndrom,je bolest koju ima.

  • bolje sutra.. 30.06.2023.

    Hrvatska bi bila raj na zemlji samo da je ne vode A.P. i njegovi podanici koji vise brinu o Ukrajini nego o nama.

  • bolje sutra.. 30.06.2023.

    Ajde se vise dogovorite jel je Zaporozje ili Zaporizje???,ocito nije samo ekon.faks prodavao diplome.Brisite,samo brisite istinu u Hr.

Komentiraj...
Vidi sve komentare