To je to što me zanima!

'Ti si kriv za ovo': Policajac je dječaka u školi vezao lisicama

Dječak s ADHD sindromom poremećaja pažnje svezan je iznad lakta s rukama na leđima, a isti je policajac navodno lisice stavio i jednoj djevojčici iz iste škole
Vidi originalni članak

Brutalnost američkog policajca Kevina Sumnera obišla je svijet nakon što se pojavio video na kojem osmogodišnjem dječaku u školi stavlja lisice. Dječak s ADHD sindromom poremećaja pažnje svezan je iznad lakta s rukama na leđima, a isti je policajac navodno lisice stavio i jednoj djevojčici.

- Ti si doveo do toga da te ovako svežem, to je tvoja odluka. Ako želiš da ti skinem lisice, morat ćeš se ponašati pristojno i lijepo me zamoliti - rekao je policajac dječaku.

Susan Mizner iz američke Udruge za građanska prava podignula je tužbu protiv policajca i naglasila:

- Vezivanje djece nije OK, discipliniranje djece s poremećajima u ponašanju na ovakav način može ih samo traumatizirati

Idi na 24sata

Komentari 53

  • zmajamaja 17.08.2015.

    pošto je zli brat Kain ubio dobroga brata Abela,zaključak je slijedeći; ljudi su potomci zlog Kaina...

  • Mica1212 14.08.2015.

    Ne mogu se nacudit ljudima koji su stali na stranu policajca i njegovih "odgojnih mjera",a jos manje kolicini lajkov istih.

  • TinaAlluvia 14.08.2015.

    ADHD nije izmišljotina, ne trpajte neposlušnu djecu s adhd osobama u isti koš. istina je da puno djece danas je neodgojeno ali to nema veze s adhd-om. Meni je adhd dijagnostciran u osnovnoj školi. Svaka osoba s adhd-om može imati različite a slične simptome koji se ispoljavaju u određenoj mjeri opet. Ja čim sam krenula u školu i bila prisiljena sjediti na jednom mjestu 40 minuta mirno ja sam krenula i puno češće ići na wc i učitelji bi me puštali jednom na sat van iz razreda radi toga bez da sam morala pitati. Bila sam također vrlo živa na odmorima i cijelo vrijeme se igrala s dječacima trčeći okolo. Kako dijete raste više može kontrolirati svoju potrebu za kretanjem snagom volje ali ta potreba ne nestaje! Kada vrijeme -sjedenja- završi ja odmah prelazim u kretanje da nadoknadim to. kao odrasla osoba kada sjedim doma sama znam ustati i hodati u krug ili skočiti u zrak odjednom također, razne osobe sa adhdom izlaze na kraj na razne načine, on ne nestaje odgojem, za njega se samo pronalaze načini kako ga -okolini učiniti prihvatljivim- . Razgovarala sam s drugim osobam s adhd-om i oni su mi svi ispričali slične stvari, pogotovo to da nitko ne pokušava razumjeti njihovu potrebu za kretanjem. Za nas je ona nešto prirodno poput kihanja, kazne je nemogu maknuti iz nas. Razgovarala sam s odraslim čovjekom koji mi je rekao da ga je otac svaki dan tukao da bi -izbio adhd iz njega-. usprkost batinama dječak se nije promjenio pa je ocu palo na pamet potražiti savjete stručnjaka napokon i nakon toga bilo je bolje napokon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare