To je to što me zanima!

Tiha manjina: Oni šute u Saboru za 15.000 kuna...

Iako primaju visoke plaće koje u Hrvatskoj jamče ugodan život, brojni sabornici provedu mandat bez ijedne rasprave iako im je to jedini posao
Vidi originalni članak

Već tradicionalno zastupnik Stjepan Fiolić (HDZ) u sabornici nije progovorio ni riječi te tako i dalje nosi titulu najvećeg šutljivca. U Velikoj vijećnici za riječ samo jedanput u dvije godine javili su se Vojislav Stanimirović (SDSS) i SDP-ovac Tonino Picula.
- Nisam puno govorio jer mi je gradonačelnički posao u Velikoj Gorici oduzimao puno vremena - kaže Picula, dodajući kako je tome doprinijelo i to što pomno odabire teme za raspravu i nije “svaštar”. Najbogatijeg zastupnika Stipu Gabrića Jambu i zastupnika Roma Nazifa Memedija moglo se čuti tek dvaput. Od njih je čak više govorio Branimir Glavaš (HDSSB), koji je nakon nepravomoćne presude za ratni zločin pobjegao u BiH.  Glavaš je za govornicom istupao četiri puta. Titula najveće saborske pričljivice i dalje pripada Ingrid Antičević Marinović, koja drži rekord ovog saziva sa 377 istupa. Slijedi je njezin stranački kolega Gordan Maras, a treći po broju istupa u Saboru je HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang. Saborska statistika odnosi za na vrijeme prije nego što su zastupnici otišli na godišnji odmor.

ŠUTLJIVI REKORDERI
1 progovorio je Tonino Picula. Kaže da će ubuduće zbog EU govoriti više.
0 - HDZ-ov zastupnik Stjepan Fiolić i u drugom mandatu uspješno šuti
2 puta za riječ se javio Nazif Memedi. Milanoviću je rekao da je 'zelen'.
1 put u saborskoj dvorani javio se šef SDSS-a Vojislav Stanimirović

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Renaldo 18.10.2009.

    Ja bih za samo 5000 kuna sjedio u Saboru i šutio, međutim ja radim u Call-cenrtru i za 8-satno radno vrijeme i moram obaviti 250 telefonskih poziva i to za samo 2600 kuna mjesečno.Zato gospodo zastupnici, samo naprijed, šutnjom dokazujete da ste u politici samo zbog sebe i uistinu samo zbog sebe...Nemojte ništa govoriti da ne narušite monotoniju, ili da se slučajno ne osramotite ako kažete kakvu glupost za govornicom jer neznam što biste vi mogli pametnoga i zanimljivoga reći.Šutnja je majka mudrosti.Možda vam nije dovoljno 15000 kn. A ako biste imali plaću 30000 kn; biste li štogod rekli, izgovorili koju besedu?Zato, i dalje čitajte novine i šutite!

  • user_10015 18.10.2009.

    Za te bi novce i ja sutjela,a odrekla bi se kave i rucka u menzi.

  • user_36011 18.10.2009.

    aaa vidi Giannu i Jelenu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare