To je to što me zanima!

Tijela poginulih u Nizozemsku, a crne kutije ipak idu u Maleziju

Nizozemski premijer je postigao dogovor s ruskim separatistima o predaji tijela poginulih putnika na letu MH17 u Ukrajini. Crne kutije će se prebaciti u Maleziju
Vidi originalni članak

Iako se tijela mogu identificirati u Ukrajini, prednost je da to učinimo u Nizozemskoj, rekao je nizozemski premijer Mark Rutte nakon što je u ponedjeljak postigao dogovor s ruskim separatistima o predaji tijela poginulih putnika na letu MH17 u Ukrajini. 

Rutte je kazao da je razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom koji mu je pojasnio da bi vlak u kojem se nalaze tijela 280 žrtava, a koji je predvečer krenuo iz Toreza, mogao putovati oko 12 sati do Harkova odakle će tijela prebaciti u Nizozemsku.

Crne kutije lete za Maleziju

Prema pisanju nizozemskog medija NOS, crne kutije iz oborenog zrakoplova trebale bi se prebaciti iz Ukrajine u Maleziju. Informaciju je priopćio malezijski premijer Najib Razak dok su nizozemske vlasti kazale da će tijela žrtava biti prevezena u Nizozemsku.

Nizozemci će dobiti i dvije zabilješke leta

Ruski separatisti trebali bi predati nizozemskim istražiteljima dvije zabilješke leta. Ukrajinska vlada je pak popodne priopćila da su separatisti 'petljali' po tim zabilješkama. Dogovoreno je i da će pristup mjestu nesreće biti omogućen međunarodnom istraživačkom timu.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Mustafa Aga 21.07.2014.

    Tesko se dogovaraju o mrtvima...Kako bi to jos teze bilo da su u pitanju neki zivi...

  • zeljkopž 21.07.2014.

    Danas Rusi predstavili radarske snimke. Prema njima su putnički avion srušili Ukrainski lovci. Bilo ih je troje. To područje je nadgledano detaljno i od Amerikanaca i od Rusa. Rusi su dali snimku po kojoj su krivi Ukrainski lovci : https://www.youtube.com/watch?v=LIGT7meNh6o#t=53 Ameri također imaju podatke al još nisu izašli s ničim konkretnim. Znači i oni znaju istinu koja im nejde u prilog. Ili će sutra sve demantirati svojim satelitskim slikama???

  • Nik Dubrovnik 21.07.2014.

    separatisti su ova 3 dana nedopustanja istraziteljima pristup mjestu nesrece vjerojatno sve dokaze unistili. postoje snimke na kojima se vidi kako odvoze dijelove aviona na nepoznatu lokaciju, a samo mjesto nesrece je izgazeno i ispremetano od stotina ljudi. vise nego jasno je da su avion srusili separatisti. ovaj nastavak istrage je samo formalnost

Komentiraj...
Vidi sve komentare