To je to što me zanima!

'Tijelo generala Praljka bit će preneseno čim završi istraga'

Glasnogovornik Haaškog suda Nenad Golčevski izjavio je kako će tijelo Slobodana Praljka biti preneseno nakon što završi istraga. Dodao je da Haški sud dosad nije imao praksu prenošenja tijela u tajnosti
Vidi originalni članak

Nenad Golčevski, glasnogovornik Haaškog suda, poručio se da istraga o smrti generala Slobodana Praljka počinje ovaj tjedan a vodit će je sudac Hassan B. Jallow.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Samoubojstvo je težak ekstreman događaj i izuzetno nam je teško palo da se nešto tako dogodilo na posljednji dan, to je i osobna tragedija, zasjenilo je izricanje presude, vjerujemo da je to još jedna bora na licu Tribunala, ali vjerujemo i da je ono što je radio Sud veće i da će imati utjecaja bez obzira na ovaj događaj -  rekao je Golčevski u razgovoru za N1 televiziju.

Otkrio je da će fokus istrage biti usmjeren na unutrašnji rad Suda 

 - Preispitat će se procedure, postupke i prakse vezane uz sve relevantne elemente sigurnosti i ostalo vezano uz pojavljivanje u sudnici, provjerit će se jesu li bile poštivane sve sigurnosne procedure, nezavisni panel eksperata će to voditi, a na Sudu je da pružimo suradnju jer je i u našem interesu da se vidi je li bilo propusta - kazao je te istaknuo kako je Praljku prva pomoć pružena odmah nakon što je popio cijanid, a za to vrijeme pozvana je i hitna medicinska pomoć.

Golčevski kaže kako bi  Praljkovo tijelo trebalo biti preneseno nakon što završi istraga te napominje da Haški sud dosad nije imao praksu prenošenja tijela u tajnosti.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Zorba 04.12.2017.

    A sad cu ti brate Rvate nesto rec, ma nisan sikur da ces me razumit... U zrmlju di sam pobiga a nisam biza od rvacke lipote ono kad je svanulo nasem prevarenom narodu, sada je tesko zivit nakon haske presude. Naime. svi me pitaju o tome. a ja sagnem glavu zasramljen ni kriv ni duzan, ali ca ces kad sad nosim stigmi rvatstva, a moju naviomslnu svist bi moga onjesit masku o rep koliko mi znaci...

  • Zorba 04.12.2017.

    Ja mislin da je Praljak spaija Rvate, jer sada cili svit prica o njemu, a ne o rvackom zlocinackom pokretu I agresiji na susidnu drzavu!

  • igyy 04.12.2017.

    dok se god srbi ne ograde od zločinaca -četnika -dok u bih kuha radikalan i opasan islamizam -dok god službena vlast hrvatske i crkva glorificiraju ustaše i ustaška nedjela i čin i zlodjela za koja je praljak osuđen do tad balkan nije eu!!!!Sramota me sto zivim u zagrebu koji čerupa ostatak zemlje i razbacuje se s adventima a ima puno mjesta u lijepoj koJa jos nemaju struju a hvale ili kude teslu-genija i svojataju ga !!!!!!SRAMOTNO

Komentiraj...
Vidi sve komentare