To je to što me zanima!

Tireli: Udruge nisu tu da vode socijalnu politiku, nego Opačić

Čelnica Laburista prozvala je ministricu Milanku Opačić zbog poziva njenog ministarstva udrugama da prijave projekte usmjerene za borbu protiv siromaštva
Vidi originalni članak

Gladna djeca moraju biti obveza države, a ne nevladinih udruga, poručila je Nansi Tireli (Laburisti) koja je resornu ministricu Milanku Opačić pozvala da preuzme odgovornost za rješavanje ovog problema. Reakcija je to čelnice Laburista na poziv resornog ministarstva udrugama da prijave projekte usmjerene na osiguranje prehrane u školama djeci iz socijalno ugroženih obitelji. 

- Udruge su tu samo da popunjavaju rupe u sustavu koji ne valja, a ne da vode socijalnu politiku - izjavila je Tireli koja se pita ima li Hrvatska dovoljno jaku mrežu udruga da može biti sigurna da će svako gladno dijete biti nahranjeno. 

- Pitanje je tko će udrugama davati podatke koje je dijete gladno. Hoće li to davati centri za socijalnu skrb ili će ih udruge morati same tražiti? Ako će to činiti centri, čemu poziv udrugama i zašto im davati 24 milijuna kuna ako to može napraviti sam centar - upitala je Tireli. 

Ministarstvo socijalne politike uputilo je poziv za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, a projekti su usmjereni osiguranju prehrane tijekom boravka u osnovnoj školi djeci iz socijalno ugroženih obitelji, pomoći socijalno ugroženim obiteljima i integraciji u život zajednice socijalno osjetljivih skupina. Ukupna planirana sredstva su 24 milijuna kuna. Prijave za prehranu djece mogu se podnositi do 13. travnja, a za pomoć obiteljima i integraciju socijalno osjetljivih skupina do 27. travnja 2015. godine.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • kormilar 19.03.2015.

    Opačićka ima drugog posla!

  • milan jovan i ostali dolje 19.03.2015.

    Što ćemo sa socijalnom politikom? Najbolji prijedlog je da se osnuje novo mandatno povjerenstvo za siromašne s plaćom 20 000kn,koje će uz pomoć zamjenika mandatnih povjerenika za siromašne s plaćom cca. 15 000 kn raspravljati na sjednicama za siromašne uz all inclusive na Tenerifima i Antigvi i Barbudi. Da nema ovog admina sve bi vam po spisku. Kao prvo ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna,kao drugo svih agencija,udruga,konzilija,pm...pa neće bit gladnih u državi....cca 200 000kn dobijete na parlamentarnim za svakog saborskog zastupnika...puta njih 150 i više...ufffff lopovi!

  • GIRIGARI 19.03.2015.

    Socijalizam je bio loš, kaže većina, a ja znam da tada nije bilo gotovo ničega ali djeca nisu bila gladna, nije bilo udruga i "dobrih pojedinaca" da ih hrane i s malo je bilo više zadovoljstva. Eto Bog mi je svjedok da nikada nisam bio sklon socijalizmu i nikada nisam sanjao da ću uspoređivati stanje u neovisnoj, suverenoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj s onom SRH. Još manje sam mislio da će stanje biti takvo da je u mnogočemu lošije. moramo li baš ovako jadno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare