To je to što me zanima!

Policajca pogodio Molotovljev koktel, uzvratili suzavcem

Grčka vlada je lani srezala plaće i mirovine i povećala poreze kako bi dobili 110 milijardi eura pomoći od Europske unije. Opći štrajk u srijedu prvi je u ovoj godini
Vidi originalni članak

Tisuće Grka izašle su u srijedu na ulice u prvom općem štrajku ove godine protiv strogih mjera štednje. Prosvjednici su na središnjem trgu u Ateni bacali kamenje i Molotovljeve koktele na policiju, koja je uzvratila suzavcem i šok granatama, javlja BBC. Jedan Molotovljev koktel pogodio je policajca, no još nije poznato kakve su njegove ozljede. 

Policija se 'utaborila' na više punktova u gradu, kako bi spriječili izbijanje nasilja dok povorke prosvjednika idu prema grčkom parlamentu, javlja PA. Javni prijevoz u skoro cijeloj zemlji je paraliziran, u bolnicama radi nužno osoblje, a škole su zatvorene. Ne voze avioni, ni brodovi. Strani mediji prenose kako je na prosvjedu u Ateni oko 20.000 ljudi. 

Iz najvećeg sindikata GSEE kažu da ljudi i njihove potrebe trebaju biti iznad profita i brojki. Grčka vlada je lani srezala plaće i mirovine i povećala poreze kako bi dobili 110 milijardi eura pomoći od Europske unije, piše Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • almaminjo 24.02.2011.

    vi hrvati ste izuzetno zanimljiv narod...radi tri drveta u varšavskoj dođe 2,3,4 tisuće ljudi...sindikat za 1. maj organizira prosvjede zbog socijalne situacije dođe vas 150, onaj malac neki dan okupi 300 ljudi...a onda se svi na forumima ovakvim komentarima i slično žalite kako je socijalna situacija loša...ujutro po jedan se u autu vozi na posao i svaki Božiji dan u istoj koloni i onda kažete gorivo skupo...ratnih godina posebice nakon Oluje kada su i policajci ratovali za vaše guzice onda su to bili hrvatski sinovi, a sad ti vaši sinovi su korumpirane svinje i gamad..doista ste zanimljivi...tražite pobune i slično...a koga bi vi na vlasti...SDP možda i onog papka Milanovića koji nema muda pojaviti se već šalje svoje potrčke...da vas nema trebalo bi vas izmisliti.......

  • Abortimir 24.02.2011.

    Ne bi mu htio biti u koži...

  • gorski1 24.02.2011.

    M avidi ga kako se krivi , dobio si sto si zasluzio , tako ce bit i nasima ako ne stanu na stranu naroda , na stranu onih sto njihovoj djeci daju kruh na sto svako jutro , pa vi drugovi "pendrekasi " sad odlucite kamo cete . Morete samo zalud izginut , - jel vasa vlaisavljevicka vrijedi vase glave , dignete li vase palice na nas , tec ce krv potocima, imamo mi za vas penicilina , pa ako ste ludi - probajte ga..

Komentiraj...
Vidi sve komentare