To je to što me zanima!

Tisuće u Frankfurtu: Blokirali su Europsku središnju banku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pokret Blockupy koji je organizirao prosvjed, najavio je kako će danas blokirati i Deutsche Banku te frankfurtski aerodrom. Prosvjeduju protiv politike banaka
Vidi originalni članak

Oko 3000 prosvjednika okupilo se u petak ispred Europske središnje banke u Frankfurtu. Moto protesta je "otpor u srcu europskog kriznog režima". Vlasti su objavile kako prosvjed uglavnom protječe bez većih incidenata. Prosvjednici viču i mašu transparentima, a nekoliko njih je bacalo kamenje. Neki su prosvjednici zatražili pomoć liječnika zbog manjih ozljeda.  

Banku je "opkolilo"  2500 policajaca koji ne puštaju prosvjednike da se približe zgradi. Iznad prosvjednika nadlijeće policijski helikopter, piše Bild. Policija je dovezla nekoliko vodenih topova. 

Prosvjednici su se okupili dan uoči velikih okupljanja diljem Europe kojima se želi ukazati na trogodišnju dužničku krizu. Počeli su se skupljati u šest ujutro. 

Bankari su pak uzeli slobodan dan, a neki od njih su se s kolegama povukli u okolicu grada da bi u miru mogli obaviti svoj posao.  

Pokret Blockupy koji je organizirao prosvjed, najavio je kako će danas blokirati i Deutsche Banku te frankfurtski aerodrom.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • meri12 01.06.2013.

    Počelo je...

  • kacodimare 31.05.2013.

    NE blokirati banke. dignuti SVI SVU lovu iz banaka

  • 31.05.2013.

    Svima kriza samo se onih 1% bankovnih lešinara bogati na grbačama "malih ljudi".

Komentiraj...
Vidi sve komentare