To je to što me zanima!

"Tito je NASA-i i Kennedyju prodao svemirski program"

Autori slovenskog dokumentarca otkrivaju tajnu vezu Tita i NASA-e. JFK je 1961. Josipu Brozu Titu navodno platio 2,5 milijarde dolara, a dobio je kartu za svemir
Vidi originalni članak

Je li Jugoslavija razvijala svemirski program ‘60-ih godina prošlog stoljeća? Je li ga Josip Broz Tito prodao Amerikancima, koji su ga dovršili i s pomoću njega odletjeli na Mjesec? Koliko su daleko jugoslavenski istraživači došli u razvijanju atomske bombe? Jedan od najvećih mitova bivše države trebao bi razbiti film “Houston, we have a problem” slovenskih scenarista i redatelja, strica i nećaka Boštjana i Žige Virca. 

Oni su prošle godine na YouTube postavili trailer za film koji je izazvao pravu pomutnju. U njemu su najavili kako je Jugoslavija razvijala svemirski program prema zapisima slovenskog pionira Hermana Potočnika, kapetana inženjerskih postrojbi Austro-Ugarske, koji je pisao o komunikacijskim satelitima i svemirskim stanicama.

Njegove je dnevnike navodno našla Titova tajna služba, a on ih je prodao američkom predsjedniku Johnu Fitzgeraldu Kennedyju 1961. godine, kad ga je posjetio u SAD-u. Broz je u zamjenu dobio političku podršku Bijele kuće, ali i mnogo novca, pa se, među ostalim,navodi podatak da je u jugoslavenski državni proračun u jednom trenutku uplaćeno dvije i pol milijarde dolara.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 128

  • petar ll 10.04.2013.

    Jos me uvjek bole leda od titova programa sto zbog pjesama sto zbog cimente koju si moro narucit godinu dana prije i kupi kad ima viska u cimentári split jer je sve islo za titov program let na mjesec i kako vidite na kraju tito to sve proda ko naj veci svercer dabi samo narod prehranijo i da tu prokletu cimentu nemoraju kod kuce po 2godine prevrtati itd.

  • ĐurđicaVađunec 10.04.2013.

    da i tad su krali al su i nama dali

  • marijaterezija2 10.04.2013.

    Tito , bilo nam je dobro sa jednom plaćom napunili bi frižider i platili račune sa drugom se oblačili i putovali, a danas. Mirovina tako mala da mi treba povečalo a plaću moj suprug cijelu nije vidio već godinama, evo danas ga pozvali po 400 kn za 11 mjesec pa ti živi.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare