To je to što me zanima!

'Tjedno u Klaićevoj primimo i do sedmero djece zbog ozljeda s romobila. Bit će ih sve više...'

Specijalist dječje kirurgije u Klinici za dječje bolesti otkrio je kako tjedno u bolnicu dođe do sedmero djece zbog ozljeda s električnog romobila. Boji se da će taj broj i rasti
Vidi originalni članak

Maloljetnica je pala u subotu ujutro s električnog romobila u blizini Kutine, a zbog teških i po život opasnih ozljeda hitno je prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu. U večernjim satima u subotu iz bolnice su izvijestili kako je djevojčica pri svijesti i izvan životne opasnosti. 

Specijalist dječje kirurgije u Klinici za dječje bolesti Zagreb, Marko Mesić, ističe kako je djevojčica urednih vitalnih parametara, u kontaktu i pri svijesti. 

'Svaki tjedan dođe 5-7 djece s takvim ozljedama' 

- Dijagnosticirali smo krajnje cerebralne ozljede, nagnječenja glave i tijela. Učinjen je dijagnostička obrada, kontrolni CT i neurokirurški pregled - rekao je Mesić za RTL Danas i poručio kako je sve više takvih nesreća i ozljeda djece. 

NESREĆA KOD KUTINE Pala s električnog romobila, u teškom stanju stigla u Klaićevu: 'Maloljetnica je sada stabilno'

- U zadnje vrijeme imamo sve veći broj pacijenata koji dolaze na Objedinjeni hitni bolnički prijem zbog ozljeda s električnog romobila. I možemo očekivati da će taj broj rasti. Svaki tjedan takav tip ozljeda ima između petero i sedmero djece - otkrio je. 

'Kacigu treba nositi' 

Leonid Ljubotina s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu objasnio je kako do prilikom brzine od 25 km/h može doći do težih ozljeda, posebice ako se radi o asfaltiranoj podlozi. 

OZLJEDE OPASNE PO ŽIVOT Maloljetnica pala s električnog romobila kraj Kutine: Teško je ozlijeđena, prevezli je u Zagreb

- To su prvenstveno oguljotine, povrede glave, povrede tijela, rjeđe i smrtno stradavanje. Zato moramo nositi kacige kako bismo zaštitili glavu - objašnjava. Maloljetnica koja je pala s romobila kraj Kutine kacigu nije imala. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • liliZG2.0 04.09.2023.

    gledam sve te klince , osnovnoškolce , neki niti 4.razred još ne idu kako se po kvartu jurcaju sa tim romobilima, niti jedan kacige nema na glavi , a niti balansiranje im ne ide baš najbolje...

  • __________ 03.09.2023.

    A koliko djece sa ozljedama zadobivenim od pada s bicikla zaprimite tjedno?

  • __________ 03.09.2023.

    Nije problem u kacigi, problem je u tome da romobilom smije upravljati i sudjelovati u prometu svatko, bez poznavanja osnovnih prometnih propisa. Treba raditi na edukaciji, a ne samo blebetati o kacigama, koje su, osim kod nas, za odrasle osobe u čitavoj EU, jedino obvezne još u Danskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare