To je to što me zanima!

'Tko će biti kriv ako čovjek umre, a rekli su da nije hitan?'

Smanjuje se standard građana i uvode veći financijske obaveze za građane. Sve se svodi na: Tko može platiti, taj se može i liječiti, kazao je Mirando Mrsić
Vidi originalni članak

SDP je odmah reagirao na neke današnje odluke Vlade. Posebice na izmjene u zdravstvenom sustavu.  

- Vlada HDZ-a i satelita Mosta i stranke Milana Bandića po hitnom postupku  planira smanjiti postojeći standard građana i uvesti veću participaciju. Pojednostavljemo to znači, tko može platiti, taj se može liječiti. To bi mogao biti slogan Vlade Tima Oreškovića. Predložene izmjene ovih zakona pokazuju da ova Vlada nije Vlada građana, već financijskog kapitala. Vlada zaboravlja da građani, imaju plaće manje nego u EU, a velika većina ne prima plaće redovito - rekao je Mirando Mrsić, SDP-ov zastupnik i bivši ministar rada. 

Istaknuo je što je Vlada sve obećavala, a ništa nije ispunila, osim dvije stvari koje idu na uštrb građana. 

-  To su povećanje participacije s 2000 na 3000 kuna te plaćanje 150 kuna za dolazak na hitnu. Ovo neće dovesti do povećanja zdravstvenog sustava, ostat će sve isto kao prije, a smanjit će se  standard građana. Vladajući idu na to da se smanji dostupnost zdravstvenih usluga svima - kaže pitajući Vladu kako će objasniti Europskoj uniji povećanje dopunskog osiguranja s 15 na 16 do 18 posto.  

Upitao je tko će biti odgovoran ako medicinska sestra koja je na trijaži odluči da netko nije hitan i pošalje ga liječniku, a dogodi se ipak smrtni ishod.

- Tko će tada biti kriv? Ministar bi trebao znati da će najviše kriv biti on - izjavio je Mrsić.

- Pitam ovu Vladu kako će objasniti Europskoj uniji da će sredstvima dopunskog osiguranja sanirati obvezno osiguranje - pita Mrsić te poziva sve da podrže bitku za dostupnost zdravstva svima.

- Pozivam sve građane da podrže SDP u ovoj bitci, ovo je bitka svih nas. Ne dopustimo da zdravstvo bude samo za bogate - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • PATRICIA 26.05.2016.

    Neka odgovaraju upravo oni koji su izglasali taj zakon.

  • cudak 1 26.05.2016.

    koje ministarstvo je dobro u hrv osim turizma po meni nije ni potrebno jer jedna austrija ima veču zaradu od turizma a mora nema a o zdravstvu ima ona kažu doktori e da je ranije došao na kontrolu sad bi bio živ

  • Kor - Jan - Dar 26.05.2016.

    DIO 1 -....Ajmo malo na stranu sad pitanje otkud socijalna osjetljivost i empatija SDP-ovcima SAMO KAD NISU U BANSKIM DVORIMA. Da je javno zdravstvo na niskim granama, zaslugom SVIH dosadašnjih vlada, znamo. HDZ-ovskih malo više,, samo iz razloga jer su oni bili dulje na vlasti. Privatne klinike, zubarske ordinacije i ljekarne, niču ko vrganji poslije kiše. Istovremeno se javno-zdravstvene ustanove sa svojim pacijentima igraju ko sa loptom. Ja tebi - ti meni.....Naruđba svom doktoru, pa naruđba za pregled, pa naruđba za ovo, ono,,,,,,, a za sve treba čekati ko ozebli sunce,, dok ne umreš ili ne umreš. Konačni cilj cjele igrarije javnog zdravsta: Da se bolesnici odbiju od javnog zdravstva iako još zaposleni i bivši zaposleni, i generacije, izdvajaju i izdvajale su pozamašne svote novca od plača i poreza za zdravstvo. Privatne zdravstvene ustanove čekaju pacijente kao krokodili, da im krvoločno uzmu zadnju kunu. Gramzivi lječnici postaju bogataši preko noći umnažajući, svoje, nekretnine - vile na brdima i moru, luksuzne stanove, hacijende, poslovne prostore,,,,, sve je to platilo bolesno društvo. O kriminalu u zdravstvu mogu se ispričati krimi romani ili tv sapunice, lječnici postaju profesionalni ucjenjivači i reketaši, pa čak i ubojice. Čak i za najteža kriminalna djela kad pacijent umre zbog nesavjesnog liječenja, liječnik dobije najminimalniju moguću kaznu. Obično neku uvjetnu.....nastavak sljedi dolje.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare