To je to što me zanima!

Tko će stići prvi? Utrkivali su se na električnim biciklima

NOVI POTICAJI Zmajlović je nakon vožnje kroz Jastrebarsko pozvao građane da od 23. rujna opet kupe električna i hibridna vozila uz nepovratne državne poticaje
Vidi originalni članak

Drago mi je što će policajci ovdje umjesto mopeda koji užasno zagađuju zrak početi voziti električne bicikle, rekao je jučer ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Grad Jastrebarsko nabavio je 15 električnih bicikala koje će moći koristiti svi stanovnici, policija i turisti.

Jurica Galović/Pixsell

- U dvije akcije koje smo dosad proveli odobreno je gotovo 34 milijuna kuna poticaja za kupnju 946 električnih i hibridnih vozila. Zbog velikog zanimanja građana i tvrtki odlučili smo ponoviti akciju - rekao je ministar. Novi javni poziv kreće 23. rujna. Poticaji iznose do 40% vrijednosti vozila, odnosno do maksimalno 70.000 kuna za kupnju električnih vozila, do 50.000 kuna za hibridna plug-in vozila, a do 30.000 kuna za hibridna vozila.

Ministar se na kraju na novim biciklima provozao zajedno s gradonačelnikom Jastrebarskog Zvonimirom Novoselom i direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Svenom Müllerom kroz novouređeni jaskanski Perivoj.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • međumješalica 13.09.2015.

    sta se ne obrije? izgleda ko draža..

  • lokal patriota 13.09.2015.

    Niste napisali jer odnio jedan kući u gepeku ili su mu ga dostavili hp expresom.

  • nikluk20 13.09.2015.

    odlična stvar samo ti već trebaš biti u zatvoru! i sven također....

Komentiraj...
Vidi sve komentare