To je to što me zanima!

Tko i odakle šalje lažne dojave o bombama? U Srbiji paniku sijali iz Poljske, Gambije, Irana

Učestale dojave o bombama u posljednjih mjesec dana u Srbiji, BiH i Hrvatskoj pokazale su se lažnima. Istražitelji su za prijetnje u Srbiji locirali IP adrese diljem Afrike, Azije, Europe...
Vidi originalni članak

Nakon kaosa koje su u proteklih mjesec dana u Srbiji i BiH izazvale lažne dojave o bombama u školama i trgovačkim centrima, u nedjelju netko pokušava napraviti sličnu paniku i u Zagrebu.

Zagrebačka policija jutros je u pola sata dobila dojave da su u nekoliko trgovačkih centara postavljene eksplozivne naprave.

Ispostavilo se da su dojave bile lažne, ali na svaku od njih policija je dužna postupati s maksimalnim oprezom. I isprazniti trgovački centar ili školu, pirotehničari detaljno sve provjeriti i tek onda dopustiti da se svi vrate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tko uopće dojavljuje o bombama i zašto?

Policija u Srbiji je utvrdila da su dojave o bombama poslane iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije.  Srbijanska premijerka Ana Brnabić ocijenila je da učestale dojave o podmetnutim bombama predstavljaju pritiske iz inozemstva na Srbiju jer nije uvela sankcije Rusiji nakon pokretanja invazije na Ukrajinu, kao što je to učinila većina zapadnih zemalja.

EVAKUIRALI GOSTE Dojavili da je u koprivničkom klubu bomba, folk pjevač nastavio pjevati na ulici

- Jedina smo zemlja u Europi koja nije uvela sankcije Rusiji i pritisci su nevjerojatni iz dana u dan. I ove dojave o bombama pritisci su iz inozemstva zbog neuvođenja sankcija Rusiji - rekla je Brnabić beogradskim medijima.

Prijetnja bombom prošli četvrtak je natjerala zaposlenike Kliničkog centra u Banjoj Luci na evakuaciju pacijenata koji su tamo na liječenju dok policijski istražitelji pokušavaju otkriti tko stoji iza sličnih prijetećih poruka koje stižu na adrese stotina škola ali i policijskih postaja u BiH.

Naime, bombaške prijetnje koje stižu s adresa elektroničke pošte u inozemstvu poslali su u više od 400 osnovnih i srednjih škola na teritoriju Republike Srpske.

Za sada nema nikakvih naznaka tko stoji iza takvih prijetnji no tužiteljstva i policija ih smatraju krajnje ozbiljnima i gotovo sve slučajeve istražuju kao kaznena djela terorizma.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 12.06.2022.

    Na balkanu su se oduvijek izmišljali i namjerno stvarali neprijatelji i kojekakve ugroze pa se onda glumilo velike vođe i zaštitnike naroda!

  • be yourself 12.06.2022.

    Poljska je teroristička država tako da me ne čudi.

  • 12.06.2022.

    Da li su komšije i pisac ovoga teksta čuli za VPN?🤔..ne to nije teleoperater iz Gambije😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare