Obavijesti

News

Komentari 24

Tko i odakle šalje lažne dojave o bombama? U Srbiji paniku sijali iz Poljske, Gambije, Irana

Tko i odakle šalje lažne dojave o bombama? U Srbiji paniku sijali iz Poljske, Gambije, Irana

Učestale dojave o bombama u posljednjih mjesec dana u Srbiji, BiH i Hrvatskoj pokazale su se lažnima. Istražitelji su za prijetnje u Srbiji locirali IP adrese diljem Afrike, Azije, Europe...

VIDEO

Nakon kaosa koje su u proteklih mjesec dana u Srbiji i BiH izazvale lažne dojave o bombama u školama i trgovačkim centrima, u nedjelju netko pokušava napraviti sličnu paniku i u Zagrebu.

Zagrebačka policija jutros je u pola sata dobila dojave da su u nekoliko trgovačkih centara postavljene eksplozivne naprave.

Ispostavilo se da su dojave bile lažne, ali na svaku od njih policija je dužna postupati s maksimalnim oprezom. I isprazniti trgovački centar ili školu, pirotehničari detaljno sve provjeriti i tek onda dopustiti da se svi vrate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Evakuacije 00:31

Tko uopće dojavljuje o bombama i zašto?

Policija u Srbiji je utvrdila da su dojave o bombama poslane iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije.  Srbijanska premijerka Ana Brnabić ocijenila je da učestale dojave o podmetnutim bombama predstavljaju pritiske iz inozemstva na Srbiju jer nije uvela sankcije Rusiji nakon pokretanja invazije na Ukrajinu, kao što je to učinila većina zapadnih zemalja.

Dojavili da je u koprivničkom klubu bomba, folk pjevač nastavio pjevati na ulici
Dojavili da je u koprivničkom klubu bomba, folk pjevač nastavio pjevati na ulici

- Jedina smo zemlja u Europi koja nije uvela sankcije Rusiji i pritisci su nevjerojatni iz dana u dan. I ove dojave o bombama pritisci su iz inozemstva zbog neuvođenja sankcija Rusiji - rekla je Brnabić beogradskim medijima.

Prijetnja bombom prošli četvrtak je natjerala zaposlenike Kliničkog centra u Banjoj Luci na evakuaciju pacijenata koji su tamo na liječenju dok policijski istražitelji pokušavaju otkriti tko stoji iza sličnih prijetećih poruka koje stižu na adrese stotina škola ali i policijskih postaja u BiH.

Naime, bombaške prijetnje koje stižu s adresa elektroničke pošte u inozemstvu poslali su u više od 400 osnovnih i srednjih škola na teritoriju Republike Srpske.

Za sada nema nikakvih naznaka tko stoji iza takvih prijetnji no tužiteljstva i policija ih smatraju krajnje ozbiljnima i gotovo sve slučajeve istražuju kao kaznena djela terorizma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca