To je to što me zanima!

Tko je mons. Kurečić? Prozvan je za seksualno napastovanje...

Zagrebački profesor Marin Sovar objavio je da ga je crkveni prelat mons. Zvonimir Kurečić pokušao seksualno napastovati. No, njegovo ime je u javnosti poznato još od početka godine
Vidi originalni članak

Prašina koja se podigla u Crkvi ne sliježe se otkako je zagrebački profesor Marin Sovar objavio da ga je crkveni prelat mons. Zvonimir Kurečić pokušao seksualno napastovati.

Ime mons. Kurečića pojavilo se u javnosti početkom godine kada ga je zadesila ista sudbina kao i sve ostale prebendare, koje je kardinal Josip Bozanić smijenio zbog transakcija sa zemljištima u njihovom vlasništvom. No, u crkvenim krugovima znalo se da Kurečić nije na strani onih koji su pokrenuli cijelu aferu praktički kao krtica u Prebendarskom zboru, želeći, kako tvrde njegovi kolege, postati i dekanom Prebendarskog zbora, javlja Večernji list. 

POKUŠAJ SILOVANJA? Policija započela istragu zbog prijave zlostavljanja na Kaptolu

Rođen je Zlataru 1951., studij teologije i filozofije završio je na Papinskom učilištu Gregoriani u Rimu, gdje je potom najprije postigao magisterij iz dogmatske teologije, a zatim i magisterij i doktorat iz kanonskog prava. Obnašao je mnoge odgovorne službe u Zagrebačkoj nadbiskupiji i pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a trenutačno je tajnik Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije.

U crkvenim krugovima poznat je i kao "biritualac", tj. svećenik koji služi obrede i po zapadnom i po istočnom obredu pa je tako mnogo vremena proveo u društvu grkokatolika u Hrvatskoj, što je neke navelo i razmišljanje kako ima ambicija postati i sljedećim križevačkim biskupom. 

SKANDAL U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI 'Monsinjor me počeo ljubiti u obraz i gotovo legao na mene'

Zanimljivo je i to da je u svojoj karijeri radio i na crkvenom sudu, kojemu ga je sada prijavio profesor Marin Sovar. Nekoliko godina je bio predstojnik Katehetskog ureda Zagrebačke nadbiskupije i prvi predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda HBK te branitelj ženidbenog veza na Ženidbenom sudu Zagrebačke nadbiskupije i sudski vikar Međubiskupijskog suda prvoga stupnja u Zagrebu, kao i rektor crkve Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • budalajlama 07.12.2018.

    Ovdje svi uporno spominju nekog pedofila. Tko je tu pedofil? Koliko se ja kužim u takav sex, prije bi se reklo da je tu netko peder. A možda i dva.

  • Anastazijs 07.12.2018.

    Kako svi mogući mediji bombardiraju i prozivaju imenom i prezimenom osumnjičenog dok traje istraga, natjeralo je i mene da reagiram. Prema svemu što se čulo iz usta Marina Sovara, navodne žrtve, stanovao je jedno vrijeme, dok mu je bilo potrebno, u samostanu. Pazite i taj gvardijan ga je pipkao i ljubio, ali to u ovome trenutku nije bitno. Gvardijan je, valjda premala funkcija, treba udarit na nešto veće. Upoznaje gospodina Kurečića i ovaj ga poziva na imenfan i da dogovore izradu misnica. I tu ha ovaj gleda u oči kao da će ga poljubiti.Svi gisti odlaze, ali Marin ostsje. Zašto? Mogao je otići. Treba napomenuti da je gospodin Kurečić sigurno dvadeset i više centimetara niži i fizički slabiji od tada 28-godišnjeg momka u punoj snazi. Da ga je htio poljubiti morao bi stati bar na malu stolicu. Priča šuplja, konfuzna i nevjerodostojna. Za šećer na kraju izjavi navodna žrtva da se isključila iz crkve, ali mi ne smeta zaklinjati se na Bibliju prilikom davanja iskaza. Strašno. I na kraju kaže kako je njegova msma faca. Moj sinko, da ti je mama faca, dobio bi ti dvi uz uśi. Očito si se htio malo udomiti. Nije upalilo, pa si ljut. Sponzorušo mala.

  • Sokol ga nije volio 07.12.2018.

    Gledajući sinoć izjavu Sovara stekao sam dojam da je tu nešto sumljivo,jer one njegove suze su toliko nestvarne.Koji je razlog da je tek sad progovorio o tome?.A opet istini za volju izgleda kao nekakav pe....čić pa ako je ,u što sumljam, taj monsinjor navalio na njega očito nije bilo bez razloga.Zašto ne bi bilo moguće da taj profesor samo želi izvući neku lovu od Kurečića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare