Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tko je mons. Kurečić? Prozvan je za seksualno napastovanje...

Zagrebački profesor Marin Sovar objavio je da ga je crkveni prelat mons. Zvonimir Kurečić pokušao seksualno napastovati. No, njegovo ime je u javnosti poznato još od početka godine

72 komentara

Prašina koja se podigla u Crkvi ne sliježe se otkako je zagrebački profesor Marin Sovar objavio da ga je crkveni prelat mons. Zvonimir Kurečić pokušao seksualno napastovati.

Ime mons. Kurečića pojavilo se u javnosti početkom godine kada ga je zadesila ista sudbina kao i sve ostale prebendare, koje je kardinal Josip Bozanić smijenio zbog transakcija sa zemljištima u njihovom vlasništvom. No, u crkvenim krugovima znalo se da Kurečić nije na strani onih koji su pokrenuli cijelu aferu praktički kao krtica u Prebendarskom zboru, želeći, kako tvrde njegovi kolege, postati i dekanom Prebendarskog zbora, javlja Večernji list. 

POKUŠAJ SILOVANJA? Policija započela istragu zbog prijave zlostavljanja na Kaptolu

Rođen je Zlataru 1951., studij teologije i filozofije završio je na Papinskom učilištu Gregoriani u Rimu, gdje je potom najprije postigao magisterij iz dogmatske teologije, a zatim i magisterij i doktorat iz kanonskog prava. Obnašao je mnoge odgovorne službe u Zagrebačkoj nadbiskupiji i pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a trenutačno je tajnik Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije.

U crkvenim krugovima poznat je i kao "biritualac", tj. svećenik koji služi obrede i po zapadnom i po istočnom obredu pa je tako mnogo vremena proveo u društvu grkokatolika u Hrvatskoj, što je neke navelo i razmišljanje kako ima ambicija postati i sljedećim križevačkim biskupom. 

SKANDAL U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI 'Monsinjor me počeo ljubiti u obraz i gotovo legao na mene'

Zanimljivo je i to da je u svojoj karijeri radio i na crkvenom sudu, kojemu ga je sada prijavio profesor Marin Sovar. Nekoliko godina je bio predstojnik Katehetskog ureda Zagrebačke nadbiskupije i prvi predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda HBK te branitelj ženidbenog veza na Ženidbenom sudu Zagrebačke nadbiskupije i sudski vikar Međubiskupijskog suda prvoga stupnja u Zagrebu, kao i rektor crkve Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Možda vas zanima i ovo:
Message