Obavijesti

News

Komentari 218

'Monsinjor me počeo ljubiti u obraz i gotovo legao na mene'

Odlučio sam izaći u javnost s prijavom protiv svećenika. Ima nas mnogo. Godinama sam išao u crkvu i slušam od vjernika kako je on opet nešto napravio, rekao je Marin Sovar, predavač na TTF-u

VIDEO

Novi skandal trese Zagrebačku nadbiskupiju. Ovoga puta radi se o prijavi akademskog slikara, grafičara i višeg modnog dizajnera, predavača na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu Marina Sovara (41) za seksualno zlostavljanje, za što je optužio donedavnog prebendara, piše Večernji list. 

Nespes

- Odlučio sam izaći u javnost s prijavom . Ima nas mnogo. Godinama sam išao u crkvu i slušam od vjernika kako je on opet nešto napravio. Nadam se da će poslije mene javiti mnogi. Ne moraju javno istupiti. Ja sam jedva skupio hrabrosti i užasno mi je teško bilo to napraviti jer sam se izložio. Predavač sam na fakultetu, imam sina, roditelje... jako je to teško, no nisam imao mira i morao sam to napraviti - rekao je Sovar. On je s javnosti odlučio podijeliti priču kako se nakon završetka akademije odlučio za svećenički poziv i jedno je vrijeme stanovao u unajmljenom stanu u samostanu nedaleko Zagreba, gdje je i upoznao svećenika. 

- Početkom veljače 2005. jedno sam popodne prilegao nakon posla, kad mi upada gvardijan u sobu, jer je došao jedan profesor iz Zagreba koji me želi upoznati. Taj je čovjek bio na visokom položaju na Kaptolu. Dovezao ga je nećak. Gvardijan mi je rekao da je gospodin iz Zagreba vidio misnice koje sam ja šivao i da želi da ih i njemu šivam. Sjedio sam s njima do večernje mise. Taj kaptolski prelat bio mi je nekako čudan. Htio je da dođem u Zagreb što prije i pozvao me na proslavu svoga imendana i ujedno rođendana svoga brata - ispričao je Sovar za Globus kojemu je prvom iznio svoju priču. 

Prihvatio je poziv i došao na proslavu u kurju u Novu Ves u Zagrebu, kada ga je prelat pozvao da pođe s njime kako bi mu pokazao što mu treba sašiti. 

- Odveo me u jednu spavaonicu. Gledam ja tako neke slike na zidovima i osjećam kako se on zalijepio iza mene. Hoda iza mene cijelo vrijeme. Bio je gotovo glavu niži od mene. Po godinama, kao moji roditelji. Okrenem se i on me stisne oko struka. Bulji mi u lice kao da će me poljubiti. Govori mi kako nikada neće zaboraviti te oči i usne - ispričao je Sovar. Nije mogao vjerovati što mu se događa i rekao je da mora ići oko 18 sati s prijateljicom u kazalište. 

- Ostao sam na ručku, ljudi su počeli odlaziti, časne sestre prale su suđe i neobično me pogledavale. On ih je ispratio i zaključao ulazna vrata, ostali smo sami. Nisam mu htio pokazati da se bojim. Cijelo vrijeme forsirao sam priču o Bibliji, vjeri i Crkvi. Sjeo je pokraj mene i počeo me ispitivati jesam li svjestan kako je živjeti u samoći i hoću li to moći izdržati. Odgovorio sam da jesam i da znam što me čeka. Odjednom me počeo ljubiti u obraz i u jednom trenutku gotovo je legao na mene. Tada sam ga odgurnuo i rekao mu: "Sad je dosta, krivo ste me procijenili i prestanite se tako ponašati". On je ustao, sjeo na fotelju i nastavio pričati kao da ništa nije bilo. Tada sam shvatio da je to njemu svakodnevica - ispričao je Sovar. 

- Vidio sam čovjeka dvaput i to je to. I to radi drugih stvari. Što veli da sam mu napravio? On je došao samo radi misnice jednom i ništa drugo. Poslije se više nije... ne znam što bih rekao - komentirao je prozvani svećenik za Večernji list. Na upit jesu li ga zvali iz Nadbiskupije, rekao je da nisu. 

Marin Sovar slučaj je prijavio policiji, a tamo su mu preporučili da sve prijavi i crkvenim vlastima što je i učinio te je u srijedu bio na prvom razgovoru na Kaptolu. Crkva će se o svemu detaljno očitovati nakon završenog spora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa