To je to što me zanima!

Tko je taj Pokemon? Evo koji političari im najviše nalikuju...

U Hrvatskom saboru i Vladi sjede brojni dvojnici popularnih džepnih čudovišta - Pokemona. Zastupnici su kao u video igri, njih nikad nitko nije skupio sve u sabornici
Vidi originalni članak

Svaki hrvatski političar ima svog Pokemon dvojnika. Hrvatski sabor ima 151 zastupnika. Točno toliko je bilo i Pokemona kad je 1995. prvi put objavljena igrica s džepnim čudovištima.

U međuvremenu su se razmnožili. Trenutačno ima oko 700 Pokemena. Svi ih love na mobilnim uređajima. Kad počne predizborna kampanja u lov će krenuti i hrvatski političari. Lovit će naše glasove. Neće svi biti uspješni. Oni koji pređu sve razine igre uspjet će ući u Sabor. Kad se dokupaju saborske fotelje u miru će moći mobitelom loviti Pokomene po zagradi Sabora. Narod će im i dalje plaćati brojne privilegije...     

Pokemon manija nije zaobišla ni Banske dvore. Pokemoni su ušli u tehničku vladu premijera Oreškovića. Naime, ministar financija Zdravko Marić najavio je da će poreznici loviti utajivače poreza kao pokemone.

- Porezni djelatnici informacijski su dobro opremljeni, te aplikacijama mogu kontrolirati porezne obveznike. Nešto slično kao Pokemon Go, ali ne baš tako, više namijenjeno u porezne svrhe - kazao je tehnički ministar. Kao pokemon broj 015 ponaša se i odjeva ministrica socijalne skrbi Bernardica Juretić.

Nakon što je ministar Orepić novinarima dao na uvidi sve račune za korištenje državne vile Costabella, rekli su da se po MUP-u love računi kao pokemoni.    

 

ž

Idi na 24sata

Komentari 123

  • crni2012 26.07.2016.

    kerum psajdak hahaha odlicno :)

  • hrastovi slavonije 26.07.2016.

    Za nezaredunu placu od 15,ooo,oo kuna mozemo ih nazivat bilo kako a oni su sretni

  • tanjaraf 26.07.2016.

    Ljubazno molim da ne vrijeđate Pokemone. Oni su simpatični i nisu ništa krivi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare