To je to što me zanima!

To je revolucija u trgovinskim odnosima između Kine i SAD-a

Moram reći da je napredak bio odličan. Moramo čuti i kinesku stranu i Xi Jinpinga i njegov politbiro naravno. No mislim da idemo u smjeru izvanrednog povijesnog sporazum, rekao je Kudlow
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump vjerojatno će se sastati s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom na Floridi krajem mjeseca kako bi usuglasili ključne dijelove trgovinskog sporazuma, rekao je savjetnik Bijele Kuće za ekonomska pitanja Larry Kudlow u petak.

U intervjuu za Fox Business, Kudlow je rekao kako bi dvojica vođa mogli potpisati sporazum dviju najvećih ekonomija svijeta kada se sastanu u Mar-a-Lagu, Trumpovu resortu na Floridi.

- Nije još gotovo... ali mislim da to možete očekivati - rekao je Kudlow.

Kudlow je pohvalio napredak u pregovorima između Kine i SAD-a zbog kojeg je Trump odustao od nametanja novih carina na robu iz Pekinga.

TRUMP O FIJASKU PREGOVORA: 'Kim je tražio ukidanje sankcija odmah, nisam to htio učiniti...'

- To je revolucija u američko-kineskim trgovinskim odnosima - rekao je Kudlow, naglasivši da će sporazum uključivati i zaštitne mjere. Stoga, ako Kina prekrši sporazum, SAD odmah uvodi carine, dodao je Kudlow.

Ranije ovoga tjedna izjavio je kako je Kina pristala smanjiti pomoć države privatnim kompanijama.

- Moram reći da je napredak bio odličan. Moramo čuti i kinesku stranu i Xi Jinpinga i njegov politbiro naravno. No mislim da idemo u smjeru izvanrednog povijesnog sporazuma - rekao je Kudlow za CNBC u četvrtak.

OKONČANJE TRGOVINSKOG SPORA Donald Trump: Ubrzo ćemo potpisati sporazum s Kinom

U par tvitova, Trump je rekao kako se pregovori 'lijepo kreću u dobrom smjeru".

- Pitao sam Kinu da odmah obustavi sve carine na poljoprivredne proizvode (uključujući govedinu i svinjetinu) s obzirom na to da se pregovori kreću u dobrom smjeru i nisam povećao drugi krug carina na 25 posto 1. ožujka - dodao je Trump.

- Ovo je jako važno za naše divne poljoprivrednike, i mene - zaključio je Trump u svome tvitu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • intellectus 02.03.2019.

    Trump radi dobar posao, dovodi red u "ausgeartete", kaotične svjetske odnose, političke, privredne, sigurnosne, ali i do ludila isforsiranu globalizaciju.Svi oni mali lokalni šerifi i zločinci moraju dobro promisliti da li će nastaviti ugrožavati stabilnost i sigurnost drugih.

  • giustizia 02.03.2019.

    Prvo cete morat oslobodit predsjednicu Huaweia . . . a tek onda sve ostalo na dnevni red !

Komentiraj...
Vidi sve komentare