To je to što me zanima!

Tolušić: Mlijeko ne može biti na akciji, riješit ćemo to zakonski

Strašno je da pola litre vode dođe kao dvije litre mlijeka.Krenut ćemo s provjerom patvorenosti mlijeka i ima li vode u njemu te da li se pravi od mlijeka u prahu, najavio je ministar
Vidi originalni članak

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić gostovao je u emisiji RTL Danas gdje je kazao kako su kontrole nad proizvodima, zbog salmonele i ostalih neispravnosti, dale rezultate te kako je sad u trgovinama manje zdravstveno neispravnih namirnica.

"Uvijek moramo biti oprezni, ali kontrole su dale rezultate i puno je manje mesa koje nije zdravstveno ispravno. Smanjio se i uvoz, to se vidi po proizvodima na policama jer ima više hrvatskog'', rekao je Tolušić dodajući kako je on Ministarstvo preuzeo kako bi nešto radio te da neće samo sjediti četiri godine.

Upitan kako je moguće da litra vode u trgovini košta manje od litre mlijeka Tolušić je kazao da je to teško objašnjivo.

''Strašno je da pola litre vode dođe kao dvije litre mlijeka. Teško je to normalnom čovjeku objasniti. Krenut ćemo s provjerom patvorenosti mlijeka i ima li vode u njemu te da li se pravi od mlijeka u prahu. U tom segmentu i trgovci nisu korektni. Mlijeko ne može niti proizvod na akciji, to ćemo i zakonom rješavati. Ja sumnjam da ono što je u tom pakovanju koje košta 2,80 kn... Takvo mlijeko zadovoljava minimalne norme, to je činjenica, ali nisam siguran da je to korisno', rekao je Tolušić za RTL.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • bajica1009 28.12.2016.

    Kako nije pa već neko vrijeme ali što si uradio poslao inspekciju i dao sebi alibi a oni rade i dižu cijene kako to objašnjava, nikako obečava zakonsku regulativu pa u moru zakona u hitnoj proceduri nije bilo TVOGA ZAKONA što se radi po dobrom naćinu NIŠTA, lažov ipak nakon nekog vremena poćima vjerovati da je laž istina, a ministar je uvjeren pitanje je što će njegovo vjerovanje donijeti dobroga sigurno ne.

  • Uragan_1 28.12.2016.

    Kako mi se čini jedino Tolusic nešto i radi.

  • NIAGARA HAJDUK 28.12.2016.

    Ufffff umisto da se bavi vodom od 6 kn, on ce zabraniti akcije mlijeka....uživaj sirotinjo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare