To je to što me zanima!

Tomašević odgovorio Markić: Organizatorima Hoda za život nije prekršeno pravo govora

Markić je uoči početka Hoda za život prozvala gradonačelnika Tomaševića zbog toga što drugu godinu zaredom nije odobren zahtjev organizatorima da na gradskim trgovima postave svoje zastave
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u subotu da sloboda govora organizatorima Hoda za život nije prekršena odgovarajući na prozivke izvršne direktorice udruge "U ime obitelji" Željke Markić.

Markić je uoči početka Hoda za život prozvala gradonačelnika Tomaševića zbog toga što drugu godinu zaredom nije odobren zahtjev organizatorima manifestacije da na gradskim trgovima postave svoje zastave.

INTERVENIRALA I POLICIJA VIDEO Organizatorice koje su blokirale povorku: 'Ni 20 žena zaustavilo je Hod za život'

U odgovoru iz Gradske uprave stoji da se gradonačelnik Tomašević "duboko protivi zabrani pobačaja koji je cilj Hoda za život, a to se jasno vidi i u izbornom programu na temelju kojeg je gradonačelnik dobio glasove gotovo 200.000 građana Zagreba i na temelju kojeg je nakon sedam godina ponovno omogućen pobačaj na zahtjev žene u gradskoj bolnici KB Sveti Duh".

SJELE NASRED CESTE Pogledajte kako policija odnosi žene, blokirale su Hod za život

- Pravo na prosvjed i sloboda govora organizatorima Hoda za život nisu prekršeni što je jasno i iz činjenice da je skup danas održan. Sloboda govora nije postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbola već se tamo mogu postaviti isključivo zastave skupova kojima je grad suorganizator i koje podržava demokratski izabrana gradska vlast te koje su u skladu s važećim gradskim strategijama- navodi se u odgovoru gradonačelnika Tomaševića.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zoranst 30.06.2023.

    gradonačelnik ovaj put ispravno postupio.

  • Heroj Oluje 20.05.2023.

    Žene moraju imati sva prava izbora i praviti abortuse !!

  • Patton1203 20.05.2023.

    Što vi svi ovdje trabunjate, hod kao hod nije zabranjen, govor nije zabranjen, zabranjene su samo zastave. A ako malo bolje se prisjetite, sjetit ćete se da lani niti LGBT zajednici nije dopušteno da izvjesi svoje zastave, a neće biti niti ove godine. Po meni, na gradskim ulicama, trgovima mogu biti izvješene samo one zastave koje su regulirane zakonom, u vrijeme kada to propisuje zakkon, na način kako to propisuje zakon i ništa drugo. Najbolje da se dopusti da svatko svoje nekakve krpe vješa po trgovima i ulicama. Podrška gradonačelniku da konačno netko počne uvoditi reda u ovome gradu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare