To je to što me zanima!

Tomašević osudio napade nakon Povorke: 'Očekujem da kazne odgovorne, ovo je otvoren grad'

Zagreb jest i mora biti otvoren grad, grad u kojem ćemo se svi osjećati sigurno i ugodno, bez obzira na seksualnu orijentaciju, boju kože, vjeru, naciju ili neko drugo obilježje, priopćio je gradonačelnik
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u ponedjeljak je najoštrije osudio homofobno nasilje i napade nakon subotnje Povorke ponosa u Zagrebu poručivši kako očekuje da se odgovorni kazne te da se napadi tretiraju kao zločini iz mržnje.

- Očekujem da se odgovorni što prije pronađu, odnosno kazne te da se napadi tretiraju kao zločini iz mržnje. Zagreb jest i mora biti otvoren grad, grad u kojem ćemo se svi osjećati sigurno i ugodno, bez obzira na seksualnu orijentaciju, boju kože, vjeru, naciju ili neko drugo obilježje - priopćio je Tomašević koji je također bio sudionik Povorke.

SNIMKA NAPADA HULIGANA U ZAGREBU Zapalili LGBT zastavu, a našoj novinarki dali šaku u glavu kad ih je snimala. Policija je gledala

Obećao je i kako će nova gradska vlast napraviti sve da tako i bude. 

Kao što su najavljivali u programu, osigurat će redovito i dugoročno obrazovanje za stručnjakinje i stručnjake iz područja zdravstva, socijalne skrbi, pravosuđa i obrazovanja koji su u kontaktu sa žrtvama nasilja.

PREUSTROJ UPRAVE Uhićenja ubrzala Tomaševićeve planove? Smjene u Zagrebu, umjesto 27 bit će 15 pročelnika

Osigurat će skloništa za žrtve te poduzeti druge mjere koje će doprinijeti otvorenosti, pozitivnoj atmosferi i prihvaćanju LGBTIQ+ osoba, kako se više nitko ne bi osjećao ugroženo zbog ovakvih napada, istaknuo je Tomašević.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Dario123455677 06.07.2021.

    Treba legalizirati prostituciju.

  • Ja... 05.07.2021.

    Pridruži im se onda pa paradirajte

  • anti-udbaš 05.07.2021.

    Zašto ste potamnili samo lice geja, u prethodnom članku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare