Obavijesti

News

Komentari 11

Uhićenja ubrzala Tomaševićeve planove? Smjene u Zagrebu, umjesto 27 bit će 15 pročelnika

Uhićenja ubrzala Tomaševićeve planove? Smjene u Zagrebu, umjesto 27 bit će 15 pročelnika

Tomašević je 4. lipnja preuzeo položaj gradonačelnika, a nekoliko dana prije toga kao jedan od prvih poteza najavio je da će preustroj gradske uprave ići sa smanjenjem na 15-ak gradskih ureda s postojećih 27

VIDEO

Iako još nije uvrštena u dnevni red predstojeće sjednice Skupštine Grada Zagreba koja će se održati 15. srpnja, prilično je vjerojatno da će novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević tada predložiti plan restrukturiranja gradske uprave, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

To znači smanjenje broja pročelnika, kojih je trenutno 27, a bi ubuduće bi ih trebalo biti petnaest ili nešto više.

Tomašević je 4. lipnja preuzeo položaj gradonačelnika, a nekoliko dana prije toga kao jedan od prvih poteza najavio je da će preustroj gradske uprave ići sa smanjenjem na 15-ak gradskih ureda s postojećih 27, kroz funkcionalna spajanja i novu sistematizaciju radnih mjesta, "a kako ćemo smanjivati broj ureda, smanjivat ćemo i broj rukovodećih kadrova", izjavio je u intervjuu za Hinu.

'Zaposlenici Grada u istražnom zatvoru udaljeni su iz službe'
'Zaposlenici Grada u istražnom zatvoru  udaljeni su iz službe'

Postoji mogućnost da gradonačelnik i ekipa ovih dana javno istupe s podacima o tome što su u proteklih tridesetak dana zatekli i napravili u Zagrebu. Za sada su ljudi blizu Tomaševića jako zatvoreni i ne žele iznositi čak niti naznake što će kazati javnosti.

Isto tako, diskretno komentiraju posljednja uhićenja članova korupcijske hobotnice Milana Bandića, tek dodaju kako sve to ne utječe na njihov rad. "Ne želim o tome govoriti, ni na koji način. Kao što se kaže 'neka institucije rade svoj posao'. Grad Zagreb ima nekoliko tisuća zaposlenih, i uhićenje sedam ili deset službenika, ništa ne može poremetiti", kaže sugovornik Jutarnjeg lista.

Slično je u petak nastupila i Sandra Benčić koja je izjavila kako su problemi u Zagrebu "veliki i složeni i bili smo pripravni na to da je situacija kompleksna, ona se zaista jest pokazala nešto gorom nego što smo mi imali u pesimističnim scenarijima, ali nije nerješiva. Moji kolege već mjesec dana rade na tome kako bi se situacija već ove godine mogla stabilizirati. Jedna od prvih stvari koju je Tomašević napravio je da je smijenio Povjerenstvo za dodjelu javnog prostora jer tu su se formirali ti dealovi".

Čini se kako su uhićenja malo ubrzala Tomaševićev plan promjene pročelničke ekipe koja potječe iz razdoblja Bandićeve vladavine. Iako trenutno nitko od njih nije dio uskočke istrage, nedavna uhićenja definitivno su potvrdila ono što je svima bilo poznato, da je Bandićevo okruženje duboko kontaminirano kriminalnim aktivnostima.

Tomašević: Moj cilj je da se nebo nad Zagrebom razvedri
Tomašević: Moj cilj je da se nebo nad Zagrebom razvedri

U takvim okolnostima, zagrebačka vladajuća koalicija Možemo!-SDP, sada ima političko opravdanje, reorganizirati gradsku upravu i ispuniti svoje obećanje o biranju novih pročelnika na javnim natječajima, donosi Jutarnji list.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke