To je to što me zanima!

Tomašić: Još nije vrijeme za uvoditi dvojezičnost u Vukovar

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević smatra da prije uvođenja dvojezičnosti treba riješiti niz drugih problema među kojima su nestali i silovane žene u ratu
Vidi originalni članak

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, rekla je kako nisu protiv dvojezičnosti u Vukovaru, ali smatraju da još nije vrijeme. Tvrdi da prije uvođenja dvojezičnosti treba riješiti niz drugih problema među kojima su nestali, silovane žene u ratu koje nisu dobile pravdu, kao i točan broj Srba u Vukovaru. 

- Ako su oni tražili od Hrvatske moratorij služiti hrvatsku vojsku 10 godina, mi tražimo moratorij da se ne uvede ćirilica još 10 godina da u Vukovaru sredimo nacionalno pitanje i nacionalni problem. Ako se to ne dogodi u Vukovaru vjerujte nikad neće biti niti će biti razriješeno, niti će moguć bit suživot jer će i dalje to bit kamen smutnje - tvrdi Tomašić, a prenosi HRT

Idi na 24sata

Komentari 121

  • Europa_1 06.09.2013.

    Javlja se glavna promotorica šovinizma.

  • marijana58 15.01.2013.

    Svaka manjina treba da uči svoj jezik ma bili to Srbi ili bilo ko drugi. Srbi uče svoj jezik u školama i to je uredu. Ali da ulice budu napisane ćirilicom to je glupo nema logike. I to bi izazvalo još veće probleme za policiju jer bi se nazivi ulica uništavali i sve ostalo. Svi znamo da je Vukovar ustaški grad i da bilo kakva promjena u vezi Srba će izazvati konflikte. Ali vi ne spominjete što na svakoj napuštenoj kući piše natpis "Srbe na vrbe" a prošla je 21g. od rata.

  • rodman65 07.01.2013.

    Njemci nisu smili u Kragujevac doci 50 god. poslin II svje. rata zbog pokolja koji su pocinili tamo pa bi se i mi trebali postavit tako prema "oslobodiocima" Vukovara.....o tome nikad nebi tribalo bit rasprave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare