To je to što me zanima!

Tomašić: U Vukovaru nema uvjeta za uvođenje ćirilice

Ćirilica je prisutna u svim općinama u kojima za to postoje uvjeti, a u Vukovaru joj nije mjesto - rekla je Tomašić te je pozvala branitelje da se suzdrže od nasilja
Vidi originalni članak

Zastupnica u EU Parlamentu, Ruža Tomašić, rekla je u četvrtak u Bruxellesu kako se ne protivi ćirilici u Hrvatskoj, već ćirilici u Vukovaru. Smatra da ondje za uvođenje ćirilice ne postoje uvjeti. 

- Ćirilica je prisutna u svim općinama u kojima za to postoje uvjeti, a u Vukovaru joj nije mjesto - rekla je Tomašić. Pozvala je branitelje i ostale prosvjednike da se suzdrže od nasilja i uništavanja državne imovine, ali da ustraju u svojim zahtjevima, javlja Tportal.

Ruža Tomašić je kritizirala i Vladu te je rekla kako je "situacija u Vukovaru posljedica neodgovorne i osvetoljubive Vlade". Dodala je kako je Vukovar posebno mjesto za Hrvate te se tako prema njemu treba i ponašati.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • user_300894 08.09.2013.

    nema nista bez brace bosanaca da naprave red a mozda i u banskim dvorima

  • SiviSokol_1 07.09.2013.

    Tko je tu lud? Pa kad se glasovalo o dvojezičnosti u Vukovaru HDZ, HSP AS (Ružin) i nekoliko predstavnika SDSS-a su dali glas za ćirilicu. Zanimljivo je da je čak nekoliko srpskih predstavnika glasovalo protiv uvođenja ćirilice. I sad se ona javlja. To naravno, ne opravdava ove štetočine iz SDP-a koji sad tu ćirilicu na silu uvode.

  • mily 06.09.2013.

    a u kome si ti jarku spavala kas se donosio ovaj zakon?????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare