To je to što me zanima!

Tomislav Klauški od četvrtka svaki dan piše za 24sata.hr

Naš novi kolumnist Tomislav Klauški pisat će svaki dan na portalu, utorkom piše i za dnevno izdanje lista te petkom za tjednik 24sataExpress...
Vidi originalni članak

Tomislav Klauški, koji će odsad svakog radnog dana na portalu 24sata.hr pisati političke komentare, na hrvatskom je webu ostvario -  "nemoguću misiju"!  U kratkom vremenu postao je brend, autor čiji se tekstovi prepoznaju najčešće već prema naslovu, a tek u manjem broju slučajeva prema prvom pasusu, što je slučaj bez presedana. 

Novi autor pisat će kolumnu svakog dana na portalu 24sata.hr, utorkom i za dnevno izdanje lista te petkom za tjednik 24Express

Klauški je uspio izvesti jednu vrstu medijske alkemije: sam je sebe brendirao. U njegovim napisima dva organa uvijek imaju zapaženu ulogu: mozak i žuč. Klauški piše bez pardona, bez računice, bez rukavica, “uvik kontra”, ali argumentirano. Nikad ne koristi ružičaste naočale i ne daje popusta, no njegove teze život obično potvrdi. 

Naš novi komentator točnije od svih osjetio je dušu interneta kao novog medija. Njegovi su tekstovi koncizni, aforistični, jednostavni, eksplozivni, i uvijek kao bazu imaju krajnje jasan stav, posve primjereno zahtjevima web publike. 

Materija koju opisuje uvijek je svježa: neka je politička kombinatorika -  najčešće svinjarija, još u fazi realizacije -  a on je već analizira. Događaj se još nije okončao, a on hvata rasplet, kako bi izašao s komentarom, prije svih drugih. Kako piše bez dlake na jeziku, na njegove tekstove uvijek se ispaljuju salve komentara - od panegirika do pljuvačine - ali on se oko toga ne uznemirava, jer je već na idućem poslu. Kojega, ubuduće, možete čitati, svakoga dana, na 24sata.hr.

Rođen je u Zagrebu 24. rujna 1971. godine, diplomirani je novinar, predavač na Fakultetu političkih znanosti, lani je bio u konkurenciji za novinara godine. Radio je u zagrebačkim dopisništvima Novog lista i Slobodne Dalmacije, u Nacionalu i Poslovnom dnevniku. Zadnjih šest godina radio je na portalu Index.hr.


Idi na 24sata

Komentari 173

  • Trnci 09.03.2013.

    U mojoj obitelji kupuje se od početka izlaženja dnevno i Expres izdanje. Razlog je što nema korumpiranih novimnara, a isključivo sam počeo zbog Babića, te me novi kolumnista podsjetio na njega. Piše, iznosi istinu koja mnogima nije draga, ali je istina bez obzira kakva bila samo istina, Kada bi u vladajućem timu poželjeli njega, bilo bi manje laži a više istine. Ovo je za nas jedno lijepo osvježenje, dobitak a za njegove bivše kolege gubitak. Mnogi ne prepoznaju i ne žele sagledati tematiku o kojoj piše, ali više sam za ono drugo-zavist što je jedan mladi čovjek uspijeo, a to se odnosi na cijelo uredništvo 24 sata. Nemamo svi ista mišljenja, a ja u principu poštujem samo svjesno razmišljanje i mišljenje, bez utjecaja neke osobnosti.

  • Trnci 08.03.2013.

    Minusiranje dolazi od onih koje izjeda ljubomora, radi prelaska za mene osobno kvalitetnog kolumniste. Zamjetio sam da svi oni koji ga hvale,očekuju i nadalje njegovo realno komentiranje i osvrtanje na mnoge situacije. Ja bi bio zadovoljan kao kolega, kao poznavatelj Klauškog i njegovog neplašljivo iznošenja. Nas koji komentiramo ne interesiraju minusi, već komentare iznosimo sa svog stanovišta. Mnogi se ne slažu, jer im je ova nesnošljiva situacija siromaštva nepoznata i općenito se zalažu za vladajući tim, koji im je blizak. Zar nije dokazano i uočljivo da ovih 23 godine kriminalci dobro žive, a do tada znamo što su imali tada a što zahvaljujući ratu. Oni kojima je bilo dobro u tadašnjoj partiji iskoristili su mogućnost i objesili brže bolje križeve, počeli se moliti i učiti prekrižiti. Stvarno koliko ima jadnika, nesposobnjakovića koji nisu poštenim radom zaslužili plače i sve ostalo.

  • zdepar 07.03.2013.

    evo prvog zadatka : komentar na sdp-ove laži o izvješću , komentar izjava veljka ostojića

Komentiraj...
Vidi sve komentare