To je to što me zanima!

Tomislav Saucha u Remetincu: Stigao na odsluženje tri godine zatvora zbog 'afere dnevnice'

Početkom godine Vrhovni sud potvrdio je presudu Tomislavu Sauchi i nekadašnjoj tajnici vlade Sandri Zeljko, koja je s njim proglašena krivom za izvlačenje novca iz državnog proračuna preko lažnih dnevnica.
Vidi originalni članak

Tomislav Saucha javio se u zatvor u Remetincu gdje je došao na odsluženje tri godine zatvorske kazne. 

Podsjetimo, početkom godine Vrhovni sud potvrdio je presudu Tomislavu Sauchi i nekadašnjoj tajnici vlade Sandri Zeljko, koja je s njim proglašena krivom za izvlačenje novca iz državnog proračuna preko lažnih dnevnica.

U istom postupku Zeljko je osuđena na četiri i pol godine zatvora. Također im je izrečena sigurnosna mjera obavljanja službene dužnosti pet godina. Solidarno moraju u državni proračun uplatiti 590.000 kuna u roku od godine dana od pravomoćnosti presude.

OŠTRE KRITIKE Milanović o slučaju Sauche: 'Ja moram pazit što govorim da ga ne bace u Lepoglavu...'

Prvih mjesec dana u Centru za dijagnostiku

U Remetincu će Saucha, poput svih drugih zatvorenika osuđenih na kazne zatvora dulje od šest mjeseca, prvo oko mjesec dana boraviti u Centru za dijagnostiku. Tamo se utvrđuje klasifikacija zatvorenika, donosi prijedlog pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora i predlaže kazneno tijelo u kojem će zatvorenik izdržavati kaznu zatvora.

Konačnu odluku o tome gdje će zatvorenik nastaviti izdržavati kaznu zatvora donosi Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju. U koju god Kaznionicu da pošalju Sauchu moći će raditi i za to primati naknadu, a uvjetni otpust može tražiti nakon polovice izdržane kazne.

TRI GODINE ZATVORA Tomislav Saucha danas se javlja u Remetinec: Prvih će mjesec dana provesti na ovom odjelu...

Milanović: Sauchu i dalje smatram prijateljem

Milanović je u utorak istaknuo da Sauchu i dalje smatra prijateljem te ponovio da mu krivnja "uopće nije dokazana", a sucima Vrhovnoga suda koji su to presudili u žalbenom postupku poručio je "dabogda tako sudili njihovoj djeci".

Smatra da su se trebali izuzeti iz slučaja budući da se radi o ljudima koji su s njim u sukobu i s njim vodili polemike, odnosno, kako je rekao, "koji su bili u emocionalnom sukobu interesa, jer su sudili najbližem suradniku čovjeka o kojem su u javnosti pljuvali".

Odgovorno procjenjujem, jer fizički ne mogu dokazati, dodao je Milanović, da slučaj nisu ni pročitali jer bi inače donijeli drukčiju odluku, a ponovio je i svoj stav da je ustvari "jedni lopov u slučaju Sauchina tajnica" koja je, kako je, dodao je, s krađama nastavila i u vrijeme kad je premijer postao Plenković.

Sauchu će posjetiti, najavio je, "kad ga konačno pakiraju tamo gdje su ga odlučili spakirati", a neće primijeniti institut pomilovanja.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • i.hun 25.10.2023.

    Dok je sjedio u saboru i dizao ruku za HDZ, kao "nezavisni", nije bilo niti suđenja. Budući da je nepotreban može u zatvor.

  • 25.10.2023.

    Neće tamo njemu biti loše, ima zaštitu Milanovića a i dnevnice će dobiti a ništa ne raditi na što je naučen !

  • Jožek121 25.10.2023.

    Tako završavaju izdajnici i žetončići , svaka čast Hdz bagri što su te iskoristili i spakovali. uživaj tamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare