To je to što me zanima!

Tomo Medved o Ministarstvu hrvatskih branitelja: 'Vjerujem da će i dalje ostati kao zasebno'

Dodao je da je predsjednik Vlade do sada u ovih šest godina jasno pokazao koliko cijeni hrvatske branitelje i žrtve koje smo kao narod podnijeli u Domovinskom ratu
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izrazio je u subotu uvjerenje da se premijer Andrej Plenković slaže s njim da Ministarstvo hrvatskih branitelja ostane kao zasebno u Vladi i da se ne pripaja s Ministarstvom obrane.

"Pa ja vjerujem (da ostaje zasebno). Do sada nismo razgovarali o tome u drugačijem smjeru", rekao je Medved u Petrinji.

Dodao je da je predsjednik Vlade do sada u ovih šest godina jasno pokazao koliko cijeni hrvatske branitelje i žrtve koje smo kao narod podnijeli u Domovinskom ratu.

Spomenuo je konkretne mjere i programe - od povećanja proračunskih sredstava pa do potpore svih aktivnosti i programa koje premijer i on zajedno osmisle i kreiraju.

NIŠTA OD ČURAJA Medved: Ministra ćemo birati iz redova HDZ-a, do kraja tjedna bi se trebalo znati tko će to biti

"I na tom tragu vjerujem da ćemo nastaviti i ubuduće", poručio je Medved u Petrinji na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 162. brigade „Zrin“ Petrinja.

Medved je podsjetio da se prije dvije godine vodio sličan dijalog te da je tada predsjedniku Vlade predložio da Ministarstvo hrvatskih branitelja ostane kao zasebna ustrojstvena cjelina u Vladi jer je puno izazova i projekata koje Ministarstvo provodi.

Na pitanje je li on spreman za promjene o kakvima će premijer ovih dana odlučiti glede rekonstrukcije Vlade, Medved je poručio da što se tiče rekonstrukcije, imenovanja i razrješenja ministrica i ministara to isključivo u nadležnosti predsjednika Vlade.

Podsjetio je da je predsjednik Vlade prije nekoliko dana u Karlovcu jasno rekao da će on u trenutku kada donese odluku obavijestiti javnost.

"Ja dalje ne bih to komentirao", kaže Medved.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • VLADEK72 02.04.2022.

    Čime se zapravo ovaj čovjek bavi ?

  • 02.04.2022.

    Ovakav nevjerojatan stranački sustav danas ima rijetko, rijetko koja drzava u svijetu.

  • octopuss 02.04.2022.

    Ukinuti pod hitno. Osnovati sektor za veterane pri MORH-u, a od ovih koji sada rade zadržati onih 10%. sa stvarnim diplomama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare