To je to što me zanima!

Torte koje izgledaju poput skulptura rade po 15 dana

Na Međunarodnom slastičarskom kupu u petak u Umagu Lyubomira Turšić osvojila je 3. mjesto u kategoriji ‘Slastičarska umjetnost’. Prva je Alma
Vidi originalni članak

Tortu u obliku vala slastičarka Lyubomira Turšić iz Slovenije radila je 15 dana. Uz 30-ak jaja, sastojci su bili gomila kraljevskog šećera te jestiva boja. Na Međunarodnom slastičarskom kupu u petak u Umagu osvojila je 3. mjesto u kategoriji ‘Slastičarska umjetnost’. Prva je u toj, ali i kategorijama za najbolju tortu i kolač, bila Alma Rekič (25). Slovenka je do pobjede došla čokoladnom skulpturom žene visokom 70 centimetara, želatinastom tortom te kolačem od jagoda. Samo za skulpturu je iskoristila 15 kilograma čokolade. Tri kilograma više trebalo je Nermi Proho iz BiH, koja se plasirala na 2. mjesto. U ukupnom poretku 3. mjesto je osvojila Hrvatica Sanja Grahek, autorica košare s ružama, za koju je trebalo osam kilograma marcipana.
- Artističke torte radimo danima i cijena im doseže do 4.000 kuna - kaže Dragica Lukin, predsjednica Ocjenjivačkog suda.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MajstorFantaz 22.05.2010.

    Ako se i jede s kojim se alatom mora jest?

  • merien1990 22.05.2010.

    nadam se da se to ne jede :) mislim...torta nakon dva tjedna i bljuf

  • sprinterica 22.05.2010.

    pa baš nešto razmišljam kako na dječjem rođendanu poslužiti tortu staru 15 dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare