To je to što me zanima!

Detalji tragedije kod Murtera: Jahta udarila u kabinu u kojoj je se nalazio kuhar. Jedan uhićeni

U izvlačenju preživjelih iz havarije pomogla je jahta pod malteškom zastavom koja se našla u blizini, a stigla su i još dva ribarska broda koja su se našla nedaleko mjesta nesreće
Vidi originalni članak

U pomorskoj nesreći koja se sinoć dogodila u Murterskom moru poginuo je kuhar ribarskog broda. Jahta, koja je plovila pod hrvatskom zastavom, udarila je u brodsku kabinu u kojoj je u tom trenutku bio kuhar broda koji na licu mjesta preminuo, piše Morski.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Havarija se dogodila dvije nautičke milje jugozapadno od otoka Murvenjak oko 19.35 sati.

Jahta je prema procjenama svjedoka bila duga oko 15 metara, a u sudaru se popela na ribarski brod i u povlačenju potonula. 

Ribarski brod Mašun nekim čudom je ostao plutati, te ga je brod Šibenik, lučke kapetanije Šibenik, oteglio do prve luke na otoku Murteru gdje će se provesti očevid.

Morski.hr objavio je i fotografije izbliza oštećenog ribarskog broda.

IZMEĐU VRGADE I KORNATA Teška nesreća u Murterskom moru: Jahta pokosila ribarski brod i potonula, jedan poginuo

U izvlačenju preživjelih iz havarije pomogla je jahta pod malteškom zastavom koja se našla u blizini, a stigla su i još dva ribarska broda koja su se našla nedaleko mjesta nesreće. Kasnije su stigle i dvije manje brodice.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s predstavnicima Lučke kapetanije u sklopu kojeg je u prostorije policije privedena jedna osoba. Po završetku kriminalističkog istraživanja obavijestit ćemo vas o detaljima i utvrđenom - priopćili su iz policije.

Jahta je potonula na 85 metara dubine, a primijećeno je manje zagađenje mora oko mjesta havarije. Više informacija o nesreći bit će poznato nakon što policija razgovara sa svjedocima i dovrši očevid.

Mornari s Mašuna su pod stresom jer su cijeli očevid morali provesti na brodu. Poginuo je član posade koji je u rodbinskoj vezi s vlasnikom plivarice, a inače je s otoka Pašmana.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • liliZG2.0 18.07.2023.

    sinkopa?

  • slaven perun 18.07.2023.

    S obzirom da su lučke uprave bastioni adz pionira tipa dr Vice čudi da ovakvih situacija nije više

  • miida 18.07.2023.

    Poštovani prvo i osnovno , kad vas uče na tečaju, osim ostalog, najvažnije je da naučite sigurnost plovidbe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare