To je to što me zanima!

Trajekt udario u lukobran na otoku Silbi i probio trup

Nitko od putnika i posade Jadrolinijina trajekta Bartol Kašić nije ozlijeđen u nesreći u četvrtak. Rupu od 25 centimetara na trupu su popravili
Vidi originalni članak

Prilikom pristajanja u luci Žalić na otoku Silbi Jadrolinijin trajekt Bartol Kašić krmenim lijevim bokom naslonio se u četvrtak na čelični držač lukobrana. Udarac je probio oplatu broda, pa je na lijevom boku imao rupu veličine 25x25 cm metar iznad vodene linije, 15 metara od krmene rampe.
- Voda nije prodrla, a nitko od ozlijeđenih putnika niti članova posade, priopćili su nam u petak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. - Kapetan Lučke ispostave Silba Bogdan Lazarin brodu je naložio privremenu sanaciju oštećenja. Nakon što su rupu privremeno sanirali, brod je isplovio za Zadar, gdje su ga pregledali. Brod ptom nije smio isploviti a o nesreći su obavijestili i ured Hrvatskog registra brodova u Zadru - navode u Ministarstvu. Nakon što su sanirali oštećenje, brod je opet dobio suglasnost za isplovljavanje. Na rednovoj liniji kasnio je 30 minuta.
- Inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar protiv zapovjednika trajekta podignut će optužni prijedlog, a Povjerenstvo za prekršaje Lučke kapetnija Zadar u prekršajnom postupku utvrdit će njegovu odgovornost - navode u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Najljepša1 16.10.2009.

    I Love Silba! :)))))

  • odbojkasica zd 16.10.2009.

    LUDI BODULI !!!!hahaahahahahahh

Komentiraj...
Vidi sve komentare